Falafel s jogurtovým dipom

Do 30 minút
Pre 3 osoby
Zdieľať recept:
Vytlačiť recept:

Ingrediencie

  • Ingrediencie na falafel
  • 1 balenie Bonduelle Vapeur cícer (425 ml)
  • 50 g nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL mletého kmínu
  • Soľ, čierne korenie
  • olivový olej
  • múka na zahustenie
  • Ingrediencie na dip
  • 100 g bieleho gréckeho jogurtu
  • hrsť nasekanej vňate
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL olivového oleja
  • soľ

Postup prípravy receptu

  1. Ingrediencie na falafel (okrem múky) rozmixujeme do hladkej hmoty.
  2. Vzniknuté cesto presunieme do misy a necháme schladiť v chladničke.
  3. Medzitým zmiešame v miske jogurt s prelisovaným cesnakom a vňaťou. Podľa chuti okoreníme a premiešame.
  4. Následne vyberieme z chladničky cesto na falafel a prisypeme múku do takej konzistencie, až sa nám budú dobre tvarovať malé guličky. Tie potom osmažíme na olivovom oleji dozlata.
  5. Položíme ich na tanier so servítkou, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
  6. Podávame s jogurtovým dipom a je možné taktiež so špáradlami na ľahšie naberanie.
  7. BON APPÉTIT!

Obľúbené recepty

Cícerové sušienky

Do 40 minut

Opečené šampiňóny s bagetkou

Pizza s brokolicovým pestom

Do 30 minut