1. >Recepty
  2. >Papriky plnené quinou a fazuľou

Papriky plnené quinou a fazuľou

Stredné
4 osôb
60 min
30 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
2 balenia Bonduelle mini quinoa (2x 106 ml)

2 balenia Bonduelle mini červené fazule (2x 106 ml)

4 červené papriky

2 paradajky

80 g syra feta

1 cibuľa

1 strúčik cesnaku

1 čajová lyžička mletej papriky

1 čajová lyžička rasce

1 polievková lyžica olivového oleja plus trochu na varenie
ingrediencie pre 4 osôb
2 balenia Bonduelle mini quinoa (2x 106 ml)

2 balenia Bonduelle mini červené fazule (2x 106 ml)

4 červené papriky

2 paradajky

80 g syra feta

1 cibuľa

1 strúčik cesnaku

1 čajová lyžička mletej papriky

1 čajová lyžička rasce

1 polievková lyžica olivového oleja plus trochu na varenie
  1. krok 1
    Rúru predhrejeme na 180 °C.
  2. krok 2
    Hornú časť paprík odkrojíme, odložíme a z paprík odstránime semienka. Papriky bez „klobúčika“ varíme v osolenej vriacej vode cca 4 minúty. Potom vodu zlejeme a papriky usušíme a schladíme.
  3. krok 3
    Cibuľu a cesnak nakrájame na maličké kocky a na olivovom oleji smažíme 2 minúty.
  4. krok 4
    Potom pokrájame paradajky zbavené semienok a dáme ich do väčšej misky.
  5. krok 5
    K paradajkám pridáme červenú fazuľu, quinou, syr feta, rascu, papriku, soľ a korenie a všetko dobre premiešame.
  6. krok 6
    Touto zmesou naplníme papriky, ktoré prikryjeme „klobúčikom“, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre 30 minút. Podávame.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda