1. >Recepty
  2. >Fusilli s bolonským ragú

Fusilli s bolonským ragú

Stredné
3 osôb
45 min
20 min
Stredné
Ingrediencie
pre 3 osôby
1 balenie Légumio fusilli z cíceru a kukurice (250 g)

200 g mletého bravčového mäsa

200 g mletého hovädzieho mäsa

30 g mrkvy

malá šalotka

30 g stopkového zeleru

6 polievkových lyžíc panenského olivového oleja

60 ml suchého bieleho vína

1 a ½ polievkovej lyžice paradajkového pretlaku

60 g parmezánu

soľ a čerstvo pomleté čierne korenie
ingrediencie pre 3 osôb
1 balenie Légumio fusilli z cíceru a kukurice (250 g)

200 g mletého bravčového mäsa

200 g mletého hovädzieho mäsa

30 g mrkvy

malá šalotka

30 g stopkového zeleru

6 polievkových lyžíc panenského olivového oleja

60 ml suchého bieleho vína

1 a ½ polievkovej lyžice paradajkového pretlaku

60 g parmezánu

soľ a čerstvo pomleté čierne korenie
  1. krok 1
    V hrnci privedieme do varu vodu. Fusilli vložíme do vody, osolíme a 6 minút varíme. Scedíme a opláchneme studenou vodou.
  2. krok 2
    Mrkvu a šalotku ošúpeme a pokrájame nadrobno. Zeler pokrájame na tenké plátky.
  3. krok 3
    V hrnci rozohrejeme olej, vsypeme zeler, mrkvu, šalotku a opekáme dozlatista. Pridáme mäso a restujeme, dokým sa nevyparí všetka tekutina. Na strednom ohni to trvá cca 15 minút.
  4. krok 4
    K zmesi prilejeme víno. Len čo sa odparí, vmiešame paradajkový pretlak. Potom prilejeme vodu, aby bolo mäso ponorené. Prikryjeme a varíme na strednom ohni cca 45 minút, až kým mäso nebude prepečené, šťavnaté a bez nadmernej tekutiny. Keď sa mäso pripeká, podlejeme ho vodou. Ochutíme soľou a čiernym korením.
  5. krok 5
    Uvarené fusilli zmiešame s ragú a posypeme strúhaným parmezánom.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda