Fusilli s bolonským ragú

Do 45 minút
Pre 3 osoby
Zdieľať recept:
Vytlačiť recept:

Ingrediencie

  • 1 balenie Légumio fusilli z cíceru a kukurice, 250 g
  • Bravčové mäso mleté 200 g
  • hovädzie mäso mleté 200 g
  • 30 g mrkvy
  • malá šalotka
  • 30 g stopkového zeleru
  • 6 PL panenského olivového oleja
  • 60 ml suchého bieleho vína
  • 1,5 PL paradajkového pretlaku
  • 60 g parmezánu
  • soľ a čerstvo namleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

  1. V hrnci privedieme do varu vodu. Légumio fusilli vložíme do vody, osolíme a necháme variť 6 min. Následne scedíme a opláchneme studenou vodou.
  2. Mrkvu a šalotku ošúpeme a nakrájame nadrobno. Zeler nakrájame na tenké plátky.
  3. V hrnci rozohrejeme olej, vsypeme zeler, mrkvu a šalotku a opekáme ich dozlata. Pridáme mäso a restujeme, kým sa nevyparí všetka tekutina. Na strednom ohni to trvá zhruba 15 minút.
  4. K zmesi prilejeme víno. Hneď, ako sa odparí, vmiešame paradajkový pretlak. Potom prilejeme vodu tak, aby bolo mäso ponorené. Prikryjeme a varíme na nižšom strednom stupni zhruba 45 minút, až bude mäso prepečené, šťavnaté a zároveň bez nadmernej tekutiny. Ak sa mäso pripeká, podlejeme ho podľa potreby vodou. Osolíme a pridáme čierne korenie.
  5. Uvařené Légumio Fusilli premiešame s ragú a posypeme strúhaným parmezánom.
  6. BON APPÉTIT!

Obľúbené recepty

Cícerové sušienky

Do 40 minut

Opečené šampiňóny s bagetkou

Pizza s brokolicovým pestom

Do 30 minut