Krémové fusilli s tofu

Do 30 minút
Pre 2 osoby
Zdieľať recept:
Vytlačiť recept:

Ingrediencie

  • 1 balenie Bonduelle Legumio fusilli z cíceru a kukurice, 250 g
  • 250 g tofu obyčajného alebo údeného
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 2 ČL ryžového octu
  • 1 ČL granulovaného cesnaku
  • 1 balenie sterilizovaných ošúpaných paradajok
  • 1 šálka kokosového mlieka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/4 šálky čerstvého estragónu
  • 1 PL mletej červenej papriky
  • 1 PL granulovanej cibule
  • 1 malá červená cibuľa
  • 1 zelená paprika
  • šťava z 1 citróna
  • mleté čierne korenie
  • 2-4 ČL koreňového škrobu
  • 4 PL jogurtu na podávanie

Postup prípravy receptu

  1. Zeleninové fusilli vložíme do vriacej osolenej vody a necháme variť 6 min., následne ich scedíme, prepláchneme studenou vodou a odložíme nabok.
  2. Do misky vložíme tofu nakrájané na kocky, sójovú omáčku, ryžový ocot a granulovaný cesnak. Všetko dobre premiešame a necháme odpočívať 15 min.
  3. Medzitým do mixéra vložíme konzervované paradajky, kokosové mlieko, strúčiky cesnaku, estragón, granulovanú cibuľu, mletú červenú papriku, citrónovú šťavu a mleté čierne korenie a rozmixujeme na nie úplne hladkú omáčku a odstavíme.
  4. Na panvici si na oleji restujeme tofu spolu s marinádou cca 2 min., kým sa nesfarbí dozlatista a premiestnime do veľkej misy.
  5. V rovnakej panvici varíme nakrájané zelené papriky a červenú cibuľu s 2 PL vody cca 2 min., kým nezmäknú.
  6. Znížime plameň a pridáme pripravenú omáčku z mixéra spolu s koreňovým škrobom a necháme mierne vrieť. Za občasného miešania varíme 3-4 min., kým omáčka nezačne hustnúť.
  7. Všetko pridáme do veľkej misy, kde máme hotové tofu a nakoniec ešte pridáme uvarené rigatoni.
  8. Všetko dobre premiešame a podávame s jogurtom.
  9. BON APPÉTIT!

Obľúbené recepty

Cícerové sušienky

Do 40 minut

Opečené šampiňóny s bagetkou

Pizza s brokolicovým pestom

Do 30 minut