1. >Recepty
  2. >Krémové fusilli s tofu

Krémové fusilli s tofu

Stredné
2 osôb
30 min
20 min
Drahé
Ingrediencie
pre 2 osôby
1 balenie Bonduelle Legumio fusilli z cíceru a kukurice (250 g)

250 g tofu obyčajného alebo údeného

2 polievkové lyžice sójovej omáčky

2 čajové lyžičky ryžového octu

1 čajová lyžička granulovaného cesnaku

1 balenie sterilizovaných olúpaných paradajok

1 šálka kokosového mlieka

2 strúčiky cesnaku

1/4 šálky čerstvého estragónu

1 polievková lyžica mletej červenej papriky

1 polievková lyžica granulovanej cibule

1 malá červená cibuľa

1 zelená paprika

šťava z 1 citróna

mleté čierne korenie

2 – 4 čajové lyžičky koreňového škrobu

4 polievkové lyžice jogurtu na podávanie
ingrediencie pre 2 osôb
1 balenie Bonduelle Legumio fusilli z cíceru a kukurice (250 g)

250 g tofu obyčajného alebo údeného

2 polievkové lyžice sójovej omáčky

2 čajové lyžičky ryžového octu

1 čajová lyžička granulovaného cesnaku

1 balenie sterilizovaných olúpaných paradajok

1 šálka kokosového mlieka

2 strúčiky cesnaku

1/4 šálky čerstvého estragónu

1 polievková lyžica mletej červenej papriky

1 polievková lyžica granulovanej cibule

1 malá červená cibuľa

1 zelená paprika

šťava z 1 citróna

mleté čierne korenie

2 – 4 čajové lyžičky koreňového škrobu

4 polievkové lyžice jogurtu na podávanie
  1. krok 1
    Zeleninové fusilli vložíme do vriacej osolenej vody a 6 minút varíme. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a odložíme nabok.
  2. krok 2
    Do misky vložíme tofu pokrájané na kocky, sójovú omáčku, ryžový ocot a granulovaný cesnak. Všetko dobre premiešame a necháme 15 minút odpočívať.
  3. krok 3
    Medzitým do mixéra vložíme konzervované paradajky, kokosové mlieko, cesnak, estragón, granulovanú cibuľu, mletú červenú papriku, citrónovú šťavu a mleté čierne korenie a rozmixujeme na nie úplne hladkú omáčku a odstavíme.
  4. krok 4
    V panvici na oleji cca 2 minúty restujeme tofu s marinádou, kým sa nesfarbí dozlatista: Potom ho premiestnime do veľkej misy.
  5. krok 5
    V rovnakej panvici 2 minúty varíme pokrájané zelené papriky a červenú cibuľu s 2 PL vody, kým nezmäknú.
  6. krok 6
    Znížime plameň a pridáme pripravenú omáčku z mixéra spolu s koreňovým škrobom a necháme mierne vrieť. Za občasného miešania varíme 3 až 4 minúty, dokým omáčka nezačne hustnúť.
  7. krok 7
    Všetko pridáme do veľkej misy, kde je hotové tofu a nakoniec pridáme uvarené rigatoni.
  8. krok 8
    Všetko dobre premiešame a podávame s jogurtom.
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda