krok 1
Strúhanú cviklu zlejeme, vložíme do mixéra a rozmixujeme na hladké pyré.
krok 2
K pyré vmiešame 1 PL smotany a podľa chuti osolíme a okoreníme. Necháme odležať v chladničke. Rovnakým spôsobom pripravíme aj zmes zo strúhanej mrkvy.
krok 3
Bielky s krupicovými cukrom vyšľaháme do tuhého snehu. Do neho vmiešame práškový cukor, kokos, prípadne aj orechy.
krok 4
Na plech dáme papier na pečenie, na ktorý sme si položili formičky na laskonky a lyžicou ich plníme pripravenou hmotou.
krok 5
Rúru predhrejeme na 100 až 110 °C, odoberieme formičky a laskonky sušíme asi hodinu.
krok 6
Že sú laskonky upečené, zistíme tak, že idú nožom odobrať z papiera. Ak sa ešte lepia, necháme ich ďalej sušiť.
krok 7
Vychladnuté laskonky zlepujeme po dvoch, raz cviklovým a raz zas mrkvovým krémom.