1. >Recepty
  2. >Cviklové a mrkvové laskonky

Cviklové a mrkvové laskonky

Stredné
4 osôb
90 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle strúhaná mrkva Vapeur (425 ml)

1 balenie Bonduelle strúhaná cvikla Vapeur (425 ml)

2 polievkové lyžice smotany na šľahanie

3 vaječné bielky

160 g kryštálového cukru

80 g práškového cukru

110 g kokosu alebo pomletých orechov
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle strúhaná mrkva Vapeur (425 ml)

1 balenie Bonduelle strúhaná cvikla Vapeur (425 ml)

2 polievkové lyžice smotany na šľahanie

3 vaječné bielky

160 g kryštálového cukru

80 g práškového cukru

110 g kokosu alebo pomletých orechov
  1. krok 1
    Strúhanú cviklu zlejeme, vložíme do mixéra a rozmixujeme na hladké pyré.
  2. krok 2
    K pyré vmiešame 1 PL smotany a podľa chuti osolíme a okoreníme. Necháme odležať v chladničke. Rovnakým spôsobom pripravíme aj zmes zo strúhanej mrkvy.
  3. krok 3
    Bielky s krupicovými cukrom vyšľaháme do tuhého snehu. Do neho vmiešame práškový cukor, kokos, prípadne aj orechy.
  4. krok 4
    Na plech dáme papier na pečenie, na ktorý sme si položili formičky na laskonky a lyžicou ich plníme pripravenou hmotou.
  5. krok 5
    Rúru predhrejeme na 100 až 110 °C, odoberieme formičky a laskonky sušíme asi hodinu.
  6. krok 6
    Že sú laskonky upečené, zistíme tak, že idú nožom odobrať z papiera. Ak sa ešte lepia, necháme ich ďalej sušiť.
  7. krok 7
    Vychladnuté laskonky zlepujeme po dvoch, raz cviklovým a raz zas mrkvovým krémom.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda