1. >Recepty
  2. >Fazuľový šalát s mrkvou a ricottou

Fazuľový šalát s mrkvou a ricottou

Stredné
3 osôb
30 min
Stredné
Ingrediencie
pre 3 osôby
1 balenie Bonduelle mini červená fazuľa

1 balenie Bonduelle mladá mrkva (425 ml)

4 polievkové lyžice panenského olivového oleja

2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, kôra z polovice citróna

2 menšie šalotky

350 g syra ricotta

soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie

8 plátkov bieleho chleba talianskeho typu
ingrediencie pre 3 osôb
1 balenie Bonduelle mini červená fazuľa

1 balenie Bonduelle mladá mrkva (425 ml)

4 polievkové lyžice panenského olivového oleja

2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, kôra z polovice citróna

2 menšie šalotky

350 g syra ricotta

soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie

8 plátkov bieleho chleba talianskeho typu
  1. krok 1
    Šalotku nakrájame na tenké plátky.
  2. krok 2
    Vo veľkej nádobe, v ktorej budeme šalát podávať, zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu a citrónovú kôru. Pridáme scedenú červenú fazuľu, mladú mrkvu pokrájanú na tretinky a šalotku. Všetko dobre premiešame a ochutíme čerstvo pomletým korením a soľou.
  3. krok 3
    Na jednotlivé taniere rovnomerne rozprestrieme ricottu, na ňu dáme strukoviny a zeleninu s dresingom vyrobenom zo zmiešaného oleja a citrónu. Tesne pred podávaním pokvapkáme olivovým olejom.
  4. krok 4
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda