1. >Recepty
  2. >Letný šalát s cícerom

Letný šalát s cícerom

Jednoduché
1 človek
15 min
Lacné
Ingrediencie
pre 1 osobu
1 balenie Bonduelle mini cícer (106 ml)

2 polievkové lyžice olivového oleja

soľ

2 čajové lyžičky mletej rasce

za hrsť cherry paradajok, rozkrojených na polovice (čerevné a žlté)

¼ šálky nakrájanej petržlenovej vňate

Zálievka:

2 polievkové lyžice olivového oleja

1 čajová lyžička obľúbeného vinegaru

1 čajová lyžička najemno nakrájanej šalotky

soľ a čerstvo mleté čierne korenie
ingrediencie pre 1 osobu
1 balenie Bonduelle mini cícer (106 ml)

2 polievkové lyžice olivového oleja

soľ

2 čajové lyžičky mletej rasce

za hrsť cherry paradajok, rozkrojených na polovice (čerevné a žlté)

¼ šálky nakrájanej petržlenovej vňate

Zálievka:

2 polievkové lyžice olivového oleja

1 čajová lyžička obľúbeného vinegaru

1 čajová lyžička najemno nakrájanej šalotky

soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  1. krok 1
    POSTUP – šalát:
  2. krok 2
    V panvici zohrejeme olej, pridáme cícer a opekáme 3 až 4 minúty, kým cícer zospodu nezhnedne.
  3. krok 3
    Premiešame, pridáme štipku soli a restujeme ďalšie 2 minúty.
  4. krok 4
    Panvicu odstavíme, pridáme rascu a poriadne premiešame.
  5. krok 5
    POSTUP - zálievka:
  6. krok 6
    Vo veľkej mise premiešame olej, vinegar, šalotku, štipku soli a korenie.
  7. krok 7
    Do misy pridáme cícer, paradajky a petržlenovú vňať a všetko premiešame.
  8. krok 8
    Ochutnáme a dochutíme soľou a korením. BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda