1. >Recepty
  2. >Palacinkové maki plnené špenátom a batatmi

Palacinkové maki plnené špenátom a batatmi

Jednoduché
4 osôb
10 min
30 min
Lacné
Ingrediencie
pre 4 osôby
Ingrediencie:

1 vajce

250 g pohánkovej múky

70 cl vody, mlieka alebo zmes oboch

štipka soli

1 polievková lyžica oleja alebo masla



Na náplň:

1 veľký batat

300 g Bonduelle mrazený listový špenát

125 g syra Philadelphia alebo Lučina s bylinkami
ingrediencie pre 4 osôb
Ingrediencie:

1 vajce

250 g pohánkovej múky

70 cl vody, mlieka alebo zmes oboch

štipka soli

1 polievková lyžica oleja alebo masla



Na náplň:

1 veľký batat

300 g Bonduelle mrazený listový špenát

125 g syra Philadelphia alebo Lučina s bylinkami
  1. krok 1
    Pripravíme si cesto na palacinky: Do misy nasypeme múku, pridáme soľ a premiešajte, pridáme vajce a všetky tekuté prísady (vodu, mlieko alebo oboje). Miešame, dokým nezískame hladké cesto.
  2. krok 2
    Cesto nalejeme do stredu horúcej panvice a ľahkým pohybom panvice rovnomerne rozotremte. Keď sa okraje prestanú lepiť na panvicu, palacinku otočíme a dopečieme.
  3. krok 3
    Pripravíme si náplň : batat ošúpeme, pokrájame na kúsky a varíme, dokým nie je mäkký.
  4. krok 4
    Špenát ohrejeme na panvici a jemne osolíme. Na hotové palacinky zadnou stranou lyžice rozotrieme tenkú vrstvu syra s bylinkami. Navrch rovnomerne rozotrieme špenát a kúsky sladkých zemiakov.
  5. krok 5
    Palacinku zrolujeme a roládu pokrájame ostrým nožom na plátky. Plátky položíme naplnenou stranou nahor na pekný servírovací podnos, čím vzniknú palacinkové maki.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda