1. >Recepty
  2. >Slaná palacinka s kukuricou a špenátom

Slaná palacinka s kukuricou a špenátom

Jednoduché
4 osôb
25 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
Palacinky:

250 g hladkej múky

500 ml mlieka

3 vajcia

štipka soli

olej na smaženie palaciniek

Náplň:

1 balenie Bonduelle mrazený špenát (400 g)

1 balenie Bonduelle 2x mini kukurica (85 g)

200 g mozzarelly

150 g prosciutta

1 ks cibule (malej)

3 polievkové lyžice masla

mleté čierne korenie, soľ

olej (na opečenie)

kyslá smotana (alebo crème fraîche na ozdobenie)
ingrediencie pre 4 osôb
Palacinky:

250 g hladkej múky

500 ml mlieka

3 vajcia

štipka soli

olej na smaženie palaciniek

Náplň:

1 balenie Bonduelle mrazený špenát (400 g)

1 balenie Bonduelle 2x mini kukurica (85 g)

200 g mozzarelly

150 g prosciutta

1 ks cibule (malej)

3 polievkové lyžice masla

mleté čierne korenie, soľ

olej (na opečenie)

kyslá smotana (alebo crème fraîche na ozdobenie)
  1. krok 1
    Suroviny na palacinky zmiešame vidličkou alebo metličkou na šľahanie. Cesto necháme aspoň 15 minút odstáť.
  2. krok 2
    Na dno hrubostennej panvice nalejeme trocha oleja – môžeme ho rozotrieť štetcom, aby dno ním bolo celé pokryté. Panvicu rozpálime na strednú teplotu a na tejto teplote ju udržiavame.
  3. krok 3
    Naberačkou nalejeme trocha cesta na panvicu a krúživým pohybom ho rozostrieme. Len čo sa na spodnej strane začnú tvoriť hnedé miesta a okraje palacinky mať zlatistú farbu, obrátime ju.
  4. krok 4
    Pripravíme si náplň: nadrobno nakrájanú cibuľku speníme na zohriatom masle, pridáme mrazený špenát a 5 minút restujeme. Zmes ochutíme soľou a korením, pridáme kukuricu a premiešame.
  5. krok 5
    Zmes rozdelíme na palacinky, pridáme plátky prosciutta, mozzarelly a naplnené palacinky prehneme dvakrát na polovice, aby vznikol trojuholník.
  6. krok 6
    Pred podávaním ozdobíme smotanou.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda