1. >Recepty
  2. >Šošovica s pečenou tekvicou

Šošovica s pečenou tekvicou

Jednoduché
40 min
Stredné
Ingrediencie
pre 1 osobu
Bonduelle Vapeur šošovica (425 ml)

Bonduelle Vapeur mladá mrkva extra jemná (425 ml)

1 malá tekvica hokkaidó

1 polievková lyžica citrónovej šťavy

zopár lístkov koriandra alebo mäty

olivový olej

provensálske korenie, soľ, čierne korenie podľa chuti
ingrediencie pre 1 osobu
Bonduelle Vapeur šošovica (425 ml)

Bonduelle Vapeur mladá mrkva extra jemná (425 ml)

1 malá tekvica hokkaidó

1 polievková lyžica citrónovej šťavy

zopár lístkov koriandra alebo mäty

olivový olej

provensálske korenie, soľ, čierne korenie podľa chuti
  1. krok 1
    Rúru predhrejeme na 220 °C.
  2. krok 2
    Scedenú šošovicu a mladú mrkvu zmiešame s olivovým olejom.
  3. krok 3
    Tekvicu ošúpeme, pozdĺžne rozkrojíme, lyžicou zbavíme jadrovníka a semienok a pokrájame na hranolčeky. Dáme na plech, posypeme provensálskym korením, osolíme, okoreníme a polejeme 2 lyžicami olivového oleja.
  4. krok 4
    Dáme piecť na 30 minút dozlatista. V polovici pečenia tekvicu premiešame.
  5. krok 5
    Nakoniec k šošovici a mrkve pridáme pečenú tekvicu, pokvapkáme citrónovou šťavou a ozdobíme lístkami koriandra.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda