1. >Recepty
  2. >Tekvicová polievka so šošovicou

Tekvicová polievka so šošovicou

Stredné
4 osôb
75 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 plechovka (425 ml) Bonduelle Vapeur šošovice

850 g tekvice

400 ml kokosového mlieka

2 cm čerstvého zázvoru, nastrúhaného

2 kocky zeleninového bujónu

2 lyžice posekaného čerstvého koriandra

olivový olej

čili, rasca, soľ, korenie
ingrediencie pre 4 osôb
1 plechovka (425 ml) Bonduelle Vapeur šošovice

850 g tekvice

400 ml kokosového mlieka

2 cm čerstvého zázvoru, nastrúhaného

2 kocky zeleninového bujónu

2 lyžice posekaného čerstvého koriandra

olivový olej

čili, rasca, soľ, korenie
  1. krok 1
    Tekvicu umyjeme, rozpolíme, zbavíme semienok a pokrájame na polmesiačiky.
  2. krok 2
    Kúsky tekvice pokvapkáme olivovým olejom a pečieme domäkka pri 180 °C.
  3. krok 3
    Po vychladnutí tekvicu ošúpeme (ak to nie je tekvica hokkaido) a pokrájame na kocky.
  4. krok 4
    Kocky tekvice zalejeme v hrnci vodou tak, aby celá tekvica bola zarovno s hladinou vody. Podľa chuti pridáme zázvor, čili, korenie a rascu. Nakoniec osolíme.
  5. krok 5
    Pridáme kocky bujónu, zopár minút povaríme a potom rozmixujeme.
  6. krok 6
    Do polievky pridáme kokosové mlieko a prepláchnutú a scedenú šošovicu.
  7. krok 7
    Porcie ozdobíme čerstvým koriandrom, ktorý zdôrazní orientálnu chuť polievky.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda