1. >Recepty
  2. >Variácia na zapekané šunkové fliačky

Variácia na zapekané šunkové fliačky

Stredné
2 osôb
60 min
22 min
Stredné
Ingrediencie
pre 2 osôby
1 balenie Légumio penne z červenej šošovice a mrkvy (250 g)

50 g slaniny, pokrájanej na kocky

2 polievkové lyžice masla

mlieko

200 g údeného mäsa (akéhokoľvek), pokrájaného na kocky

5 vajec, vyšľahaných a osolených

soľ a čerstvé mleté čierne korenie

kyslé uhorky na podávanie
ingrediencie pre 2 osôb
1 balenie Légumio penne z červenej šošovice a mrkvy (250 g)

50 g slaniny, pokrájanej na kocky

2 polievkové lyžice masla

mlieko

200 g údeného mäsa (akéhokoľvek), pokrájaného na kocky

5 vajec, vyšľahaných a osolených

soľ a čerstvé mleté čierne korenie

kyslé uhorky na podávanie
  1. krok 1
    Rúru predhrejeme na 220 °C.
  2. krok 2
    V hrnci privedieme do varu vodu. Penne vložíme do vody, osolíme a 7 minút varíme. Scedíme a opláchneme studenou vodou.
  3. krok 3
    Varené údené mäso nakrájame na centimetrové kocky a slaninu zľahka opečieme na panvici.
  4. krok 4
    Do zapekacej misy dáme odkvapkané penne, premiešame s kockami mäsa a slaniny a dáme na 15 minút do rúry.
  5. krok 5
    Medzitým vyšľaháme vajcia s mliekom, osolíme a pridáme čierne korenie.
  6. krok 6
    Čiastočne zapečené cestoviny zalejeme vaječnou zmesou. Teplotu zmiernime na 180 °C a šunkové penne dopečieme.
  7. krok 7
    Podávame s kyslými uhorkami.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda