Rigatoni s omáčkou z tekvice

Do 45 minút
Pre 3 osoby
Zdieľať recept:
Vytlačiť recept:

Ingrediencie

  • 1 balenie Légumio rigatoni z hrachu a cukety, 250g
  • 60 g masla
  • 100 g cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 500 g očistenej tekvice (najlepšie Hokkaido alebo muškátovej)
  • 100 ml bieleho vína
  • asi 200 ml zeleninového vývaru, 200 ml smotany, 6 PL nastrúhaného parmezánu
  • hrsť petržlenovej vňate
  • muškátový oriešok
  • mleté čierne korenie
  • parmezán a píniové oriešky na posypanie
  • olivový olej
  • soľ

Postup prípravy receptu

  1. V hrnci privedieme do varu vodu. Légumio rigatoni vložíme do vody, osolíme a necháme variť 7 min. Následne scedíme a opláchneme studenou vodou.
  2. Na rozpustenom masle pozvoľna dusíme najemno nakrájanú cibuľu, po 10 minútach pridáme cesnak a dusíme ďalších 5 minút.
  3. Vložíme nakrájanú tekvicu a osmažíme ju. Podlejeme vínom, necháme odpariť alkohol, dolejeme zeleninový vývar a dusíme, až kým tekvica nezmäkne.
  4. Tekvicu drvičom alebo vareškou ešte popučíme na jemnejšie kusy. Nemixujeme, v omáčke by mali zostať malé kúsky tekvice.
  5. Zmes zalejeme smotanou (podľa potreby aj vývarom), necháme prevrieť a odstavíme.
  6. Následne miešame nastrúhaný parmezán a nasekanú vňať, dochutíme strúhaným muškátovým orieškom. Osolíme a pridáme čierne korenie.
  7. Hotové Légumio Rigatoni vmiešame do omáčky. Na tanieri posypeme strúhaným parmezánom, píniovými orieškami a ľahko pokvapkáme olivovým olejom.
  8. BON APPÉTIT!

Obľúbené recepty

Cícerové sušienky

Do 40 minut

Opečené šampiňóny s bagetkou

Pizza s brokolicovým pestom

Do 30 minut