1. >Recepty
  2. >Rigatoni s tekvicovou omáčkou

Rigatoni s tekvicovou omáčkou

Stredné
3 osôb
45 min
22 min
Stredné
Ingrediencie
pre 3 osôby
1 balenie Légumio rigatoni z hrachu a cukety (250 g)

60 g masla

100 g cibule

4 strúčiky cesnaku

500 g očistenej tekvice (najlepšie Hokkaido alebo muškátovej)

100 ml bieleho vína

200 ml zeleninového vývaru

200 ml smotany

6 polievkových lyžíc strúhaného parmezánu

za hrsť petržlenovej vňate

muškátový oriešok

mleté čierne korenie

parmezán a píniové oriešky na posypanie

olivový olej

soľ
ingrediencie pre 3 osôb
1 balenie Légumio rigatoni z hrachu a cukety (250 g)

60 g masla

100 g cibule

4 strúčiky cesnaku

500 g očistenej tekvice (najlepšie Hokkaido alebo muškátovej)

100 ml bieleho vína

200 ml zeleninového vývaru

200 ml smotany

6 polievkových lyžíc strúhaného parmezánu

za hrsť petržlenovej vňate

muškátový oriešok

mleté čierne korenie

parmezán a píniové oriešky na posypanie

olivový olej

soľ
  1. krok 1
    V hrnci privedieme do varu vodu. Rigatoni vložíme do vody, osolíme a 7 minút varíme. Scedíme a opláchneme studenou vodou.
  2. krok 2
    Na rozpustenom masle pomaly dusíme najemno pokrájanú cibuľu, po 10 minútach pridáme cesnak a dusíme ďalších 5 minút.
  3. krok 3
    Vložíme nakrájanú tekvicu a osmažíme. Podlejeme vínom, necháme odpariť alkohol, nalejeme zeleninový vývar a dusíme, až kým tekvica nezmäkne.
  4. krok 4
    Tekvicu popučíme na menšie kusy drvičom alebo vareškou. Nemixujeme, v omáčke by mali zostať malé kúsky tekvice.
  5. krok 5
    Zmes zalejeme smotanou (podľa potreby aj vývarom), necháme prevrieť a odstavíme.
  6. krok 6
    Vmiešame strúhaný parmezán a posekanú vňať, ochutíme strúhaným muškátovým orieškom. Ochutíme soľou a čiernym korením.
  7. krok 7
    Hotové rigatoni vmiešame do omáčky. Na tanieri posypeme strúhaným parmezánom, píniovými orieškami a zľahka pokvapkáme olivovým olejom.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda