1. >Zaujímavosti
  2. >Čo robiť so zápachom pri varení?

Nie vždy to v kuchyni pekne vonia.

Nehoda pri varení, nefungujúci chladnička, zabudli ste vyniesť kôš - objavte všetky naše triky, ako bojovať so zápachom v kuchyni.
Zápach v kuchyni: Ako sa ho zbaviť?


Varíme vynikajúce jedlá, zdieľame jedlá, smejeme sa, žijeme ... ale kuchyňa sa môže stať skutočnou továrňou na výrobu zápachu. Na zápach z varenia a rizikové oblasti máme prírodné a 100% zdravé triky, ako zabezpečiť čistý a voňavý vzduch.


1.    V kuchyni
Varili ste karfiol alebo smažili cuketu? Jedlo bude vynikajúce, ale zápach pri jeho príprave tak príjemný nie je. Začnite tým, že miestnosť upracete a otvorte okno. Ak je vonku veľmi chladno alebo zápach nechce zmiznúť, dajte na niekoľko minút variť trochu bieleho octu v hrnci bez pokrievky. Ak neznášate kyslosť octu, použite vodu alebo ananásovou šťavu s bylinkami (tymian alebo rozmarín, kus škorice, klinčeky, sušená pomarančová kôra ...).


2.    V chladničke
Milovníci syra, melónov ... nemusíte sa vzdávať svojho obľúbeného jedla s výrazným zápachom. Čistá chladnička - chladničku musíte čas od času celú vymyť, ale pre každodennú údržbu na police dajte niečo čo, absorbuje a neutralizuje zápach: sóda alebo mletá káva v miske (pravidelne vymieňajte) alebo aj polovica citróna ozdobená niekoľkými klinčekmi.


3.    V mikrovlnnej rúre
Ak ste v mikrovlnnej rúre pripravovali nejaké potraviny, ktorých zápachu sa nemôžete zbaviť, stačí do nej dať pohár s citrónovou šťavou a zapnúť ju na 30 sekúnd až 1 minútu. Tiež funguje miska s vodou a pár kvapkami esenciálneho oleja (citrónového, levanduľového, eukalyptového..). Vždy ale dodržiavajte príslušné bezpečnostné opatrenia.


4.    V dreze
Niekedy zápach vychádza z drezu. Hľadáte lacné a účinné riešenie bez chémie? Prestaňte vyhadzovať kávovú usadeninu! Nasypte ju na odtok a pomaly zalejte veľkým množstvom vriacej vody.

5.    V odpadkovom koši
A konečne, keď zápach ide z odpadkového koša, prvá (a správna) vec, ktorú treba urobiť, je odpadkový kôš vymyť a nechať vonku vyschnúť. Ako prevenciu zápachu môžete na dno nasypať trochu jedlej sódy, než do koša dáte vrece na odpadky. Ďalšie nápad: kúsok vaty s pár kvapkami esenciálneho oleja. Tak a hneď môžete voľne dýchať!