1. >Recepty
  2. >Grécky šalát s fusilli

Grécky šalát s fusilli

Stredné
2 osôb
20 min
6 min
Stredné
Ingrediencie
pre 2 osôby
1 balenie Bonduelle Legumio fusilli z cíceru a kukurice (250 g)

1 jablko

60 g sušených brusníc

200 g syra feta

280 g cherry paradajok

90 g opečených píniových orieškov

soľ a mleté čierne korenie na prípadné ochutenie

1 a ½ lyžičky citrónovej šťavy

Zálievka:

olivový olej, cesnak a bazalka alebo petržlenová vňať
ingrediencie pre 2 osôb
1 balenie Bonduelle Legumio fusilli z cíceru a kukurice (250 g)

1 jablko

60 g sušených brusníc

200 g syra feta

280 g cherry paradajok

90 g opečených píniových orieškov

soľ a mleté čierne korenie na prípadné ochutenie

1 a ½ lyžičky citrónovej šťavy

Zálievka:

olivový olej, cesnak a bazalka alebo petržlenová vňať
  1. krok 1
    Zeleninové fusilli vložíme do vriacej osolenej vody a 6 minút varíme. Scedíme a prepláchneme studenou vodou.
  2. krok 2
    Cherry paradajky nakrájame na štvrtky a jablko na malé kocky.
  3. krok 3
    Pridáme syr feta, opečené píniové oriešky a sušené brusnice.
  4. krok 4
    Vmiešame uvarené a vychladené fusilli a podľa chuti ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  5. krok 5
    Zalejeme zálievkou pripravenou z olivového oleja, pretlačeného cesnaku a bazalky alebo petržlenovej vňate.
  6. krok 6
    Tip: môžeme ozdobiť rukolou.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda