Grécky šalát s fusilli

Do 20 minút
Pre 2 osoby
Zdieľať recept:
Vytlačiť recept:

Ingrediencie

  • 1 balenie Bonduelle Legumio fusilli z cíceru a kukurice, 250 g
  • 1 jablko
  • 60 g sušených brusníc
  • 200 g syra feta
  • 280 g cherry paradajok
  • 90 g opečených píniových orieškov
  • soľ a mleté čierne korenie na prípadné dochutenie
  • 1 ½ lyžičky citrónovej šťavy
  • Zálievka
  • Olivový olej, cesnak a bazalka alebo petržlenová vňať

Postup prípravy receptu

  1. Zeleninové fusilli vložíme do vriacej osolenej vody a necháme variť 6 min., následne ich scedíme a prepláchneme studenou vodou.
  2. Cherry paradajky nakrájame na štvrtky a jablko na malé kocky.
  3. Pridáme syr feta, opečené píniové oriešky a sušené brusnice.
  4. Vmiešame uvarené a vychladené fusilli a prípadne dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  5. Zalejeme zálievkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním olivového oleja, pretlačeného cesnaku a bazalky alebo petržlenovej vňate.
  6. Tip: môžeme ozdobiť trochou rukoly.
  7. BON APPÉTIT!

Obľúbené recepty

Cícerové sušienky

Do 40 minut

Opečené šampiňóny s bagetkou

Pizza s brokolicovým pestom

Do 30 minut