1. >Recepty
  2. >Jesenné rigatoni s hubami a špenátom

Jesenné rigatoni s hubami a špenátom

Stredné
2 osôb
45 min
7 min
Stredné
Ingrediencie
pre 2 osôby
1 balenie Légumio rigatoni z hrachu a cukety (250 g)

2 polievkové lyžice olivového oleja

1 strúčik cesnaku, posekaný na malé kúsky

1 malá červená cibuľa, pokrájaná nadorbno

10 malých pevných húb, pokrájaných na plátky

1 dl bieleho vína

100 g tučného tvarohu

100 g parmezánu

za 2 hrste baby špenátu

za malú hrsť posekaných vlašských orechov

soľ, čierne korenie
ingrediencie pre 2 osôb
1 balenie Légumio rigatoni z hrachu a cukety (250 g)

2 polievkové lyžice olivového oleja

1 strúčik cesnaku, posekaný na malé kúsky

1 malá červená cibuľa, pokrájaná nadorbno

10 malých pevných húb, pokrájaných na plátky

1 dl bieleho vína

100 g tučného tvarohu

100 g parmezánu

za 2 hrste baby špenátu

za malú hrsť posekaných vlašských orechov

soľ, čierne korenie
  1. krok 1
    V hrnci privedieme do varu vodu. Rigatoni vložíme do vody, osolíme a 7 minút varíme. Scedíme a opláchneme studenou vodou.
  2. krok 2
    V panvici na oleji opečieme cesnak a cibuľu, pridáme huby a chvíľu restujeme. Zalejeme bielym vínom. Ochutíme soľou a čiernym korením.
  3. krok 3
    Tvaroh zmiešame s väčšou časťou strúhaného parmezánu.
  4. krok 4
    Uvarené rigatoni scedíme a pridáme do hubovej zmesi, kde by malo zostať trochu vína. Pridáme špenát a premiešame, víno ochutené hubami necháme vsiaknuť do cestovín.
  5. krok 5
    Vypneme sporák a zľahka vmiešame tvaroh, ktorý pridávame po lyžiciach, netreba ho úplne premiešať. Pridáme orechy. Podávame pokvapkané kvalitným olivovým olejom a posypané strúhaným parmezánom.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda