Jesenné rigatoni s hubami a špenátom

Do 45 minut
Pro 2 osoby
Zdieľať recept:
Vytlačiť recept:

Ingrediencie

  • 1 balenie Légumio rigatoni z hrachu a cukety, 250 g
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 strúčik cesnaku, nasekať na malé kúsky
  • 1 malá červená cibuľa, nakrájať najemno
  • 10 malých pevných húb, nakrájať na plátky
  • 1 dcl bieleho vína
  • 100 g tučného tvarohu
  • 100 g parmezánu
  • 2 hrsti baby špenátu
  • hŕstka nasekaných vlašských orechov
  • soľ, čierne korenie

Postup prípravy receptu

  1. V hrnci privedieme do varu vodu. Légumio rigatoni vložíme do vody, osolíme a necháme variť 7 min. Následne scedíme a opláchneme studenou vodou.
  2. V panvici na oleji opečieme cesnak a cibuľu, pridáme huby a chvíľu restujeme. Zalejeme bielym vínom. Osolíme a pridáme čierne korenie.
  3. Tvaroh zmiešame s väčšinou nastrúhaného parmezánu, časť si necháme na posypanie.
  4. Uvarené Légumio Rigatoni scedíme a pridáme do hubovej zmesi, kde by malo zostať trošku vína. Pridáme špenát a premiešame, necháme víno ochutené hubami vsiaknuť do cestovín.
  5. Vypneme sporák a zľahka vmiešame tvaroh, ktorý pridávame po lyžiciach, nie je nutné ho úplne premiešať. Pridáme orechy. Pri servírovaní pokvapkáme kvalitným olivovým olejom a posypeme strúhaným parmezánom.
  6. BON APPÉTIT!

Obľúbené recepty

Cícerové sušienky

Do 40 minut

Opečené šampiňóny s bagetkou

Pizza s brokolicovým pestom

Do 30 minut