1. >Recepty
  2. >Penne s tofu a avokádovou pastou

Penne s tofu a avokádovou pastou

Stredné
2 osôb
30 min
7 min
Stredné
Ingrediencie
pre 2 osôby
1 balenie Bonduelle Legumio penne z červenej šošovice a mrkvy (250 g)

250 g údeného tofu

1 čajová lyžička sójovej omáčky

1 čajová lyžička oleja

¼ čajovej lyžicky soli

trocha čierneho korenia

Na avokádovú pastu:

1 avokádo

2 čajové lyžičky bieleho jogurtu

2 čajové lyžičky citrónovej šťavy

1 polievková lyžica oleja

soľ a mleté čierne korenie

1 čajová lyžička tebi (voliteľné)
ingrediencie pre 2 osôb
1 balenie Bonduelle Legumio penne z červenej šošovice a mrkvy (250 g)

250 g údeného tofu

1 čajová lyžička sójovej omáčky

1 čajová lyžička oleja

¼ čajovej lyžicky soli

trocha čierneho korenia

Na avokádovú pastu:

1 avokádo

2 čajové lyžičky bieleho jogurtu

2 čajové lyžičky citrónovej šťavy

1 polievková lyžica oleja

soľ a mleté čierne korenie

1 čajová lyžička tebi (voliteľné)
  1. krok 1
    Penne vložíme do vriacej osolenej vody a 7 minút varíme. Scedíme, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a dáme do veľkej misy.
  2. krok 2
    Avokádovú pastu vyrobíme tak, že nakrájané avokádo dáme ho do mixéra, pridáme ostatné ingrediencie na omáčku a rozmixujeme dohladka.
  3. krok 3
    V miske zmiešame sójovú omáčku, mleté čierne korenie a soľ.
  4. krok 4
    Do misky pridáme tofu pokrájané na kocky a znova premiešame.
  5. krok 5
    Rozpálime panvicu a na miernom ohni restujeme tofu s omáčkou z misky, kým sa tofu nesfarbí dohneda.
  6. krok 6
    Do veľkej misy k uvareným penne pridáme orestované tofu so sójovým výpekom, avokádovú pastu a všetko premiešame.
  7. krok 7
    TIP: Do avokádovej pasty môžeme pridať aj 1 ČL tebi.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda