Penne s tofu a avokádovou pastou

Do 20 minút
Pre 2 osoby
Zdieľať recept:
Vytlačiť recept:

Ingrediencie

  • 1 balenie Bonduelle Legumio penne z červenej šošovice a mrkvy, 250 g
  • 250 g údeného tofu
  • 1 ČL sójovej omáčky
  • 1 ČL oleja
  • 1/4 ČL soli, trocha čierneho korenia
  • Na avokádovú pastu
  • 1 avokádo
  • 2 ČL bieleho jogurtu
  • 2 ČL citrónovej šťavy
  • 1 PL oleja
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 1 ČL tebi (voliteľné)

Postup prípravy receptu

  1. Zeleninové penne vložíme do vriacej osolenej vody a necháme variť 7 min., následne ich scedíme a prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a premiestnime do veľkej misy.
  2. Avokádovú pastu si urobíme tak, že nakrájame avokádo a dáme ho do mixéra, pridáme všetky ostatné ingrediencie na omáčku a rozmixujeme dohladka.
  3. V miske si zmiešame sójovú omáčku, mleté čierne korenie a soľ a premiešame.
  4. Potom pridáme do misky na kocky nakrájané tofu a znova premiešame.
  5. Rozpálime panvicu a na miernom ohni restujeme tofu spolu s omáčkou z misky, kým sa tofu nesfarbí dohneda.
  6. Do veľkej misy k uvareným penne pridáme orestované tofu spolu so sójovým výpekom, avokádovú pastu a všetko premiešame.
  7. TIP: Do avokádovej pasty môžeme pridať aj 1 ČL tebi.
  8. BON APPÉTIT!

Obľúbené recepty

Cícerové sušienky

Do 40 minut

Opečené šampiňóny s bagetkou

Pizza s brokolicovým pestom

Do 30 minut