1. >Recepty
  2. >Bulgur s cviklou a tekvicou

Bulgur s cviklou a tekvicou

Stredné
2 osôb
30 min
35 min
Stredné
Ingrediencie
pre 2 osôby
1 balenie Bonduelle strúhaná cvikla Vapeur (425 ml)

150 g bulguru

¼ tekvice hokkaido alebo maslovej pripadne muškátovej

balkánsky syr (feta)

zväzok hladkolistej petržlenovej vňate

olivový olej

rozmarín, soľ
ingrediencie pre 2 osôb
1 balenie Bonduelle strúhaná cvikla Vapeur (425 ml)

150 g bulguru

¼ tekvice hokkaido alebo maslovej pripadne muškátovej

balkánsky syr (feta)

zväzok hladkolistej petržlenovej vňate

olivový olej

rozmarín, soľ
  1. krok 1
    Bulgur uvaríme podľa návodu v osolenej vode a necháme „dôjsť“ pod pokrievkou.
  2. krok 2
    Strúhanú cviklu zlejeme a dáme do veľkej misy.
  3. krok 3
    Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky, premiešame s olejom a rozmarínom a pečieme cca 25 minút pri 170 °C. Asi 10 minút pred dopečením na tekvicu rozdrobíme syr.
  4. krok 4
    Upečenú tekvicu primiešame k cvikle, potom pridáme hotový bulgur.
  5. krok 5
    Osolíme, okoreníme, pokvapkáme citronovou šťavou, pridáme posekanú petržlenovú vňať a ešte raz premiešame.
  6. krok 6
    Podľa sezóny môžeme vmiešať rukolu alebo inú zeleninu.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda