1. >Recepty
  2. >Cviklový koláč naslano

Cviklový koláč naslano

Obťažné
4 osôb
60 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle strúhaná cvikla Vapeur (425 ml)

1 krehké cesto rozvaľkané na kruh s priemerom cca 35 cm

200 g (1 téglik) kyslej smotany

2 žĺtky

veľká štipka soli

veľká štipka rasce

75 g fety (jemne slanej, originálnej, nie presolenej náhrady)
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle strúhaná cvikla Vapeur (425 ml)

1 krehké cesto rozvaľkané na kruh s priemerom cca 35 cm

200 g (1 téglik) kyslej smotany

2 žĺtky

veľká štipka soli

veľká štipka rasce

75 g fety (jemne slanej, originálnej, nie presolenej náhrady)
  1. krok 1
    Rúru predhrejeme na 170 °C. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a naň položíme rozvaľkané cesto. Budeme ho piecť na plechu, bez formy.
  2. krok 2
    Do misky odmeriame kyslú smotanu, žĺtky, soľ, rascu a krátko premiešame. Túto smotanovú zmes rozotrieme na cesto, pričom od kraja necháme voľných 5 centimetrov.
  3. krok 3
    Strúhanú cviklu zlejeme a dáme na smotanovú náplň. Fetu rozdrobíme a posypeme ňou cviklu. Okraje cesta postupne a po malých kúskoch prehneme dookola cez náplň tak, aby koláč získal pekný skladaný okraj a náplň nemohla vytiecť.
  4. krok 4
    Pečieme 30 minút, dokým okraje cesta nie sú zlatisté, smotanová náplň sa nespevní a feta sa čiastočne neroztečie. Môžeme podávať teplé aj studené, posypané posekanými bylinkami. Vhodné sú mäta, petržlenová vňať, oregano a tymian.
  5. krok 5
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda