1. >Recepty
  2. >Lasagne s cviklou

Lasagne s cviklou

Obťažné
4 osôb
60 min
30 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
3 balenia Bonduelle strúhaná cvikla Vapeur (425 ml)

1 balenie lasagní

1 polievková lyžica olivového oleja

soľ, korenie

200 g plnotučného tvarohu

125 ml smotany na šľahanie

2 žĺtky

200 g mozzarelly, postrúhanej

štipka muškátového orieška

2 polievkové lyžice masla a hrsť lístkov šalvie, posekaných

300 ml zeleninového vývaru

parmezán na posypanie
ingrediencie pre 4 osôb
3 balenia Bonduelle strúhaná cvikla Vapeur (425 ml)

1 balenie lasagní

1 polievková lyžica olivového oleja

soľ, korenie

200 g plnotučného tvarohu

125 ml smotany na šľahanie

2 žĺtky

200 g mozzarelly, postrúhanej

štipka muškátového orieška

2 polievkové lyžice masla a hrsť lístkov šalvie, posekaných

300 ml zeleninového vývaru

parmezán na posypanie
  1. krok 1
    Lasagne uvaríme podľa návodu a rúru predhrejeme na 190 °C.
  2. krok 2
    Tvaroh zmiešame so smotanou, žĺtkami, mozzarellou, muškátovým orieškom a soľou.
  3. krok 3
    Strúhanú cviklu zlejeme a podľa chuti osolíme. Necháme odstáť.
  4. krok 4
    V malom kastróliku rozpustíme maslo a v ňom opečieme 2 až 3 lístky šalvie do chrumkava.
  5. krok 5
    Pripravíme si zapekaciu misu s objemom zhruba 2 l. Na dno dáme časť tvarohovej zmesi, na ňu plátky lasagní, na lasagne poukladáme cviklu a opäť plátky lasagní. Vrstvíme, až kým všetko nespotrebujeme.
  6. krok 6
    Posypeme parmezánom a 30 minút pečieme.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda