1. >Recepty
  2. >Kačacie stehno s kapustou a cviklou

Kačacie stehno s kapustou a cviklou

Obťažné
2 osôb
90 min
100 min
Drahé
Ingrediencie
pre 2 osôby
2 balenia Bonduelle strúhaná cvikla Vapeur (425 ml)

350 g kačacieho stehna

1 veľká hlávka červenej kapusty

50 g masla

2 badiány

2 zvitky škorice

1 veľká cibuľa (najlepšie červená)

3 polievkové lyžice cukru

100 ml červeného vinného octu

kôra a šťava z 1 pomaranča

2 jablká, ošúpané a pokrájané na plátky

6 (príp. viac) polievkových lyžíc čerstvo nastrúhaného chrenu

za hrsť posekaných lístkov petržlenu

soľ a korenie
ingrediencie pre 2 osôb
2 balenia Bonduelle strúhaná cvikla Vapeur (425 ml)

350 g kačacieho stehna

1 veľká hlávka červenej kapusty

50 g masla

2 badiány

2 zvitky škorice

1 veľká cibuľa (najlepšie červená)

3 polievkové lyžice cukru

100 ml červeného vinného octu

kôra a šťava z 1 pomaranča

2 jablká, ošúpané a pokrájané na plátky

6 (príp. viac) polievkových lyžíc čerstvo nastrúhaného chrenu

za hrsť posekaných lístkov petržlenu

soľ a korenie
  1. krok 1
    Kačacie stehná umyjeme, vložíme do pekáča, osolíme, posypeme rascou a trochu podlejeme. Priklopíme druhým pekáčom a 60 minút pečieme pri 180 až 200 °C.
  2. krok 2
    Po 60 minútach odklopíme, prípadne podlejeme, zvýšime teplotu na 250 až 270 °C a pečieme ďalších 20 minút. Stehná potrieme medom a pečieme ešte 10 minút do chrumkava.
  3. krok 3
    Medzitým, čo sa pečie kačica, z kapusty odstránime z kapusty vonkajšie listy a rozkrojíme ju na štvrtiny. Potom ju pokrájame najemno.
  4. krok 4
    Maslo rozohrejeme v hrnci do spenenia. Pridáme badián a škoricu a necháme ešte chvíľku peniť.
  5. krok 5
    Vsypeme pokrájanú cibuľu, odkvapkanú strúhanú cviklu, kapustu, posypeme cukrom a zalejeme octom a pomarančovou šťavou. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Potom zakryjeme a na miernom plameni všetko dusíme asi tri štvrte hodiny. Občas premiešame.
  6. krok 6
    Do kapusty primiešame jablká a dusíme ďalších 15 minút, až kým všetko nebude dokonale mäkké.
  7. krok 7
    Nakoniec do kapusty vmiešame polovicu chrenu a presunieme na servírovaciu misu.
  8. krok 8
    Zvyšný chren premiešame s petržlenom a pomarančovou kôrou a touto zmesou posypeme kapustu pred podávaním. Podávame s upečenou kačicou. BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda