1. >Recepty
  2. >Soba rezance s brokolicou a sezamom

Soba rezance s brokolicou a sezamom

Stredné
4 osôb
30 min
3 min
Drahé
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle mrazená brokolica Vapeur (300 g)

280 g soba rezancov

2 polievkové lyžice olivového oleja

2 kuracie prsia

za hrsť čerstvej bazalky

2 jarné cibuľky

Sezamovo-cesnaková omáčka:

4 polievkové lyžice pravej sójovej omáčky

2 polievkové lyžice javorového sirupu

2 polievkové lyžice limetkovej šťavy

2 polievkové lyžice sezamových semienok

1 strúčik cesnaku
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle mrazená brokolica Vapeur (300 g)

280 g soba rezancov

2 polievkové lyžice olivového oleja

2 kuracie prsia

za hrsť čerstvej bazalky

2 jarné cibuľky

Sezamovo-cesnaková omáčka:

4 polievkové lyžice pravej sójovej omáčky

2 polievkové lyžice javorového sirupu

2 polievkové lyžice limetkovej šťavy

2 polievkové lyžice sezamových semienok

1 strúčik cesnaku
  1. krok 1
    Najprv pripravíme sezamovo-cesnakovú omáčku: zmiešame sójovú omáčku, javorový sirup, limetkovú šťavu, semienka a prelisovaný cesnak. A odložíme nabok.
  2. krok 2
    Kuracie mäso opečieme v panvici na olivovom oleji z každej strany dochrumkava, osolíme, okoreníme, pokvapkáme trochou limetkovej šťavy a tiež odložíme nabok.
  3. krok 3
    Vo veľkom hrnci privedieme do varu osolenú vodu, pridáme ázijské rezance a uvaríme ich podľa návodu na obale. (Namiesto soba rezancov možno použiť aj iné ázijské rezance, podľa chuti.)
  4. krok 4
    Na posledné 3 minúty pridáme do hrnca brokolicu.
  5. krok 5
    Po uvarení zlejeme rezance aj brokolicu a dobre prepláchneme pod tečúcou vodou.
  6. krok 6
    K rezancom pridáme orestované kuracie mäso pokrájané na plátky, posypeme nahrubo posekanou bazalkou, kolieskami jarnej cibuľky, zalejeme vopred pripravenou omáčkou a dôkladne premiešame.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda