1. >Recepty
  2. >Vegánske mrkvové gnocchi s petržlenovým pestom

Vegánske mrkvové gnocchi s petržlenovým pestom

Obťažné
6 osôb
30 min
10 min
Stredné
Ingrediencie
pre 6 osôby
Na gnocchi:

3 balenia Bonduelle Vapeur mladá mrkva (212 ml)

2 varené zemiaky v šupke

200 g hrnčeka polohrubej múky plus cca 100 g na pomúčenie

1 polievková lyžica škrobu

1 čajová lyžička morskej soli

½ čajovej lyžičky mletého muškátového orieška



Na pesto:

za hrsť petržlenovej vňate

20 g slnečnicových semienok

50 ml olivového oleja

1 strúčik cesnaku

soľ

šťava z 1 citróna
ingrediencie pre 6 osôb
Na gnocchi:

3 balenia Bonduelle Vapeur mladá mrkva (212 ml)

2 varené zemiaky v šupke

200 g hrnčeka polohrubej múky plus cca 100 g na pomúčenie

1 polievková lyžica škrobu

1 čajová lyžička morskej soli

½ čajovej lyžičky mletého muškátového orieška



Na pesto:

za hrsť petržlenovej vňate

20 g slnečnicových semienok

50 ml olivového oleja

1 strúčik cesnaku

soľ

šťava z 1 citróna
  1. krok 1
    Mrkvu rozmixujeme dohladka. Varené ošúpané zemiaky postrúhame najemno a pridáme k rozmixovanej mrkve. Vmiešame múku, soľ muškátový oriešok a vypracujeme cesto. Podľa potreby pridáme trocha múky.
  2. krok 2
    Cesto necháme 5 – 10 minút odpočinúť. Malo by byť trochu lepivé a po pridaní múky na dosku by sa s ním malo ľahko pracovať. Medzitým pripravíme hrniec s vodou, ktorú privedieme do varu, a plech s papierom na pečenie, na ktorý sa budú dávať pripravené gnocchi.
  3. krok 3
    Z odpočinutého cesta na pomúčenej ploche vypracujeme valček, ktorý rozdelíme na 4 kúsky. Z každého vyvaľkáme „povrázok“ hrubý cca 2 cm. Z neho potom nakrájame cca 2-centimetrové štvorčeky.
  4. krok 4
    Papier na pečenie zľahka pomúčime, poukladáme naň pripravené štvorčeky a vidličkou z jednej strany urobíme prúžky. (Lepšie sa pracuje s vlhkou vidličkou, nelepí sa a prúžky sú výraznejšie.)
  5. krok 5
    Až budeme mať pripravené gnocchi, začneme ich dávať do vriacej vody. Varíme ich nezakryté, dokým sa nezačnú vyplavovať na hladinu, potom ich začneme zbierať do nádoby. V nádobe ich pokvapkáme olivovým olejom, aby sa nezlepili.
  6. krok 6
    V mixéri pripravíme pesto:.Rozmixujeme posekanú petržlenovú vňať, pretlačený strúčik cesnaku, slnečnicové semienka a soľ.
  7. krok 7
    Gnocchi podávame s petržlenovým pestom a pre vôňu a zvýraznenie chuti ich môžeme pokvapkať šťavou z citróna.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda