1. >Recepty
  2. >Zapečený baklažán

Zapečený baklažán

Jednoduché
2 osôb
10 min
40 min
Lacné
Ingrediencie
pre 2 osôby
1 balenie Bonduelle Vapeur cícer (425 ml)

2 baklažány

2 červené papriky

3 lyžice olivového oleja

šťavu z ½ citróna (cca 2 lyžice)

1 strúčik cesnaku

2 lyžičky provensálskych byliniek alebo sušeného tymianu

½ lyžičky mletej rasce

niekoľko kúskov koriandra alebo bazalky

jemná soľ

mleté čierne korenie
ingrediencie pre 2 osôb
1 balenie Bonduelle Vapeur cícer (425 ml)

2 baklažány

2 červené papriky

3 lyžice olivového oleja

šťavu z ½ citróna (cca 2 lyžice)

1 strúčik cesnaku

2 lyžičky provensálskych byliniek alebo sušeného tymianu

½ lyžičky mletej rasce

niekoľko kúskov koriandra alebo bazalky

jemná soľ

mleté čierne korenie
  1. krok 1
    Rúru predhrejeme rúru na 200 °C.
  2. krok 2
    Baklažány umyjeme a pokrájame na kúsky, papriku na prúžky.
  3. krok 3
    Kúsky baklažánu a papriky poukladáme na veľký plech, osolíme, okoreníme, pridáme provensálske bylinky a olivový olej a 30 minút pečieme.
  4. krok 4
    Medzitým scedíme cícer, najemno posekáme lístky koriandra alebo bazalky a očistíme strúčik cesnaku.
  5. krok 5
    Všetko zmiešame s opečenou zeleninou, pridáme citrónovú šťavu, olivový olej a podľa potreby osolíme a okoreníme.
  6. krok 6
    Posypeme pokrájaným koriandrom alebo bazalkou a podávame teplé alebo studené.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda