1. >Recepty
  2. >Zmrzlina s mrkvou a čokoládou

Zmrzlina s mrkvou a čokoládou

Obťažné
4 osôb
60 min
Lacné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle mladá mrkva Vapeur (425 ml)

120 g syra žervé

100 g trstinového cukru

100 g tmavej strúhanej čokolády

250 ml mlieka

15 ml extraktu z pravej vanilky alebo zrniečka z vanilkového struku
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle mladá mrkva Vapeur (425 ml)

120 g syra žervé

100 g trstinového cukru

100 g tmavej strúhanej čokolády

250 ml mlieka

15 ml extraktu z pravej vanilky alebo zrniečka z vanilkového struku
  1. krok 1
    Mladú mrkvu scedíme a rozmixujeme na hladké pyré.
  2. krok 2
    V menšom hrnci privedieme do varu mlieko, cukor a vanilku. Odstavíme z plameňa, pridáme žervé a pripravené mrkvové pyré. Vymiešame na hladký krém a necháme vychladnúť.
  3. krok 3
    Zmes nalejeme do stroja na zmrzlinu alebo do misy a dáme na pár minút do mrazničky.
  4. krok 4
    Potom zmes znova premiešame, vmiešame do nej polovicu strúhanej čokolády a necháme stuhnúť. Druhú polovicu čokolády použijeme na ozdobu.
  5. krok 5
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda