1. >Recepty
  2. >Studený cestovinový šalát s krevetami

Studený cestovinový šalát s krevetami

Stredné
2 osôb
80 min
12 min
Stredné
Ingrediencie
pre 2 osôby
1 balenie Bonduelle Legumio rigatoni z hrášku a cukety (250 g)

1 polievková lyžica olivového oleja

½ šálky kyslej smotany

½ šálky majonézy

¼ šálky chrenovej omáčky

2 polievkové lyžice červenej strúhanej cibule

1–½ čajovej lyžičky soli

¾ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia

500 g olúpaných kreviet

1 veľká uhorka

3 stonky stopkového zeleru
ingrediencie pre 2 osôb
1 balenie Bonduelle Legumio rigatoni z hrášku a cukety (250 g)

1 polievková lyžica olivového oleja

½ šálky kyslej smotany

½ šálky majonézy

¼ šálky chrenovej omáčky

2 polievkové lyžice červenej strúhanej cibule

1–½ čajovej lyžičky soli

¾ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia

500 g olúpaných kreviet

1 veľká uhorka

3 stonky stopkového zeleru
  1. krok 1
    Zeleninové rigatoni vložíme do vriacej osolenej vody a 7 minút varíme. Scedíme a prepláchneme studenou vodou.
  2. krok 2
    V panvici rozpálime olivový olej a cca 5 minút restujeme krevety, dokým nie sú ružové. Necháme vychladnúť.
  3. krok 3
    Vo veľkej mise zmiešame kyslú smotanu, majonézu, chrenovú omáčku, cibuľu, osolíme a okoreníme.
  4. krok 4
    Uhorku a stopkový zeler pokrájame na kocky a pridáme do misy, primiešame vychladené krevety a uvarené a vychladené fusilli. Všetko dobre premiešame.
  5. krok 5
    Vložíme do chladničky a pred podávaním necháme aspoň hodinu odpočívať.
  6. krok 6
    Môžeme podávať napríklad na listoch ľadového šalátu.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda