Studený cestovinový šalát s krevetami

Do 80 minút
Pre 2 osoby
Zdieľať recept:
Vytlačiť recept:

Ingrediencie

  • 1 balenie Bonduelle Legumio rigatoni z hrášku a cukety, 250 g
  • 1 PL olivového oleja
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 1/2 šálky majonézy
  • 1/4 šálky chrenovej omáčky
  • 2 PL červenej strúhanej cibule
  • 1 - 1/2 ČL soli
  • 3/4 ČL mletého čierneho korenia
  • 0,5 kg olúpaných kreviet
  • 1 veľká uhorka
  • 3 stopky stopkového zeleru

Postup prípravy receptu

  1. Zeleninové rigatoni vložíme do vriacej osolenej vody a necháme variť 7 min., následne ich scedíme a prepláchneme studenou vodou.
  2. V panvici rozpálime olivový olej a restujeme krevety cca 5 min, kým nie sú ružové, a necháme ich vychladnúť.
  3. Vo veľkej mise zmiešame kyslú smotanu, majonézu, chrenovú omáčku, cibuľu, osolíme a okoreníme.
  4. Uhorku a stopkový zeler nakrájame na kocky a pridáme do misy, primiešame orestované a vychladené krevety a uvarené a vychladené fusilli a všetko dobre premiešame.
  5. Vložíme do chladničky a pred podávaním necháme odpočívať aspoň hodinu.
  6. Môžeme servírovať napr. na listoch ľadového šalátu.
  7. BON APPÉTIT!

Obľúbené recepty

Cícerové sušienky

Do 40 minut

Opečené šampiňóny s bagetkou

Pizza s brokolicovým pestom

Do 30 minut