Zapekané Alfredo penne z troch druhov syrov

Do 60 minút
Pre 2 osoby
Zdieľať recept:
Vytlačiť recept:

Ingrediencie

  • 1 balenie Bonduelle Legumio penne z červenej šošovice a mrkvy, 250 g
  • 1 balenie kyslej smotany
  • 1 balenie ricotty
  • 2 vajcia, rozšľahané
  • 1/4 šálky nastrúhaného parmezánu
  • 1/4 šálky nastrúhaného petržlenu
  • 1 balenie mozzarelly
  • Na Alfredo omáčku
  • 90 g masla
  • 150 g čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • 315 ml (1 a 1/4 šálky) smotany na šľahanie
  • 3 PL najemno nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • tymian
  • soľ a mleté korenie na dochutenie

Postup prípravy receptu

  1. Zeleninové penne vložíme do vriacej osolenej vody a necháme variť 7 min., následne ich scedíme, prepláchneme studenou vodou a preložíme do veľkej misy.
  2. Omáčku Alfredo si pripravíme nasledovne: Na panvici rozpustíme maslo. Pridáme parmezán a smotanu a za stáleho miešania privedieme do varu. Znížime teplotu a omáčku miešame, kým nezhustne. Ochutíme ju petržlenovou vňaťou, soľou, čiernym korením a tymianom, následne prelejeme do veľkej misy k uvareným cestovinám.
  3. Do misy pridáme ešte kyslú smotanu a všetko dobre premiešame.
  4. Polovicu cestovín dáme na dno zapekacej misy.
  5. V menšej miske si zmiešame ricottu, vajcia, parmezán a väčšinu petržlenu a touto zmesou polejeme časť cestovín, ktorú máme v zapekacej mise.
  6. Následne pridáme druhú polovicu cestovín a nakoniec posypeme mozzarellou a zvyšným petržlenom a pečieme 25-30 min.
  7. BON APPÉTIT!

Obľúbené recepty

Cícerové sušienky

Do 40 minut

Opečené šampiňóny s bagetkou

Pizza s brokolicovým pestom

Do 30 minut