Ide o celý rad najrôznejších aktivít a úžasných ľudských príbehov smerujúcich k jedinému cieľu: konkrétnymi krokmi dlhodobo zlepšovať stravovacie návyky. Napríklad formou Konferencie Nadácie Louis Bonduelle, ktorá sa už 11 rokov každoročne organizuje, aby zrekapitulovala, akých pokrokov bolo na poli stravovacích návykov dosiahnuté. Témou tohtoročnej konferencie, ktorá sa konala v sídle organizácie Unesco, bolo « Mesto a poľnohospodárstvo: zblíženie či odcudzenie? » Konferencie sa zúčastnilo mnoho odborníkov, ako napríklad Antoine Jacobsohn (riaditeľ zámockej zeleninovej záhrady « Potager du Roi» vo Versailles), Florent Quellier (historik), Christine Aubry (agronómka), Joelle Zask, (filozof), Nicole Darmon (výživová poradkyňa) alebo Julie Le Gall (geografka), ktorí sa podelili o svoje znalosti a skúsenosti na tomto poli. Pri tejto príležitosti tiež prevzala kolumbijská študentka Andrea Pallarès Pallarès Cenu za výskum Nadácie Louis Bonduelle 2018 za svoj vedecký projekt zameraný na tému stráviteľnosti škrobu v strukovinách.
Nadácia je však tiež zdrojom informácií. Jej oficiálna stránka je priamo zlatou baňou! Vďaka radám, článkom a informáciám z celého sveta lepšie porozumiete zelenine a zlepšíte svoje stravovacie návyky.