Mrkvový koláč
Jednoduché
60 min
50 min
Stredné
Ingrediencie
pre 1 osobu
3 plechovky Bonduelle Vapeur mladej mrkvy
370 g špaldovej múky
200 g krupicového cukru
3 stredne veľké vajcia
120 g bieleho jogurtu
150 ml repkového oleja
1 a ½ lyžičky prášku do pečiva
1 a ½ lyžičky sódy
1 a ½ lyžičky škorice
kôra z jedného citróna
za hrst hrozienok namočených v rume
posekané vlašské orechy
Na polevu:
240 g čerstvého krémového syra
2 lyžice medu
šťava z 1/2 limetky
kvapka vanilkového extraktu
370 g špaldovej múky
200 g krupicového cukru
3 stredne veľké vajcia
120 g bieleho jogurtu
150 ml repkového oleja
1 a ½ lyžičky prášku do pečiva
1 a ½ lyžičky sódy
1 a ½ lyžičky škorice
kôra z jedného citróna
za hrst hrozienok namočených v rume
posekané vlašské orechy
Na polevu:
240 g čerstvého krémového syra
2 lyžice medu
šťava z 1/2 limetky
kvapka vanilkového extraktu
ingrediencie pre 1 osobu
3 plechovky Bonduelle Vapeur mladej mrkvy
370 g špaldovej múky
200 g krupicového cukru
3 stredne veľké vajcia
120 g bieleho jogurtu
150 ml repkového oleja
1 a ½ lyžičky prášku do pečiva
1 a ½ lyžičky sódy
1 a ½ lyžičky škorice
kôra z jedného citróna
za hrst hrozienok namočených v rume
posekané vlašské orechy
Na polevu:
240 g čerstvého krémového syra
2 lyžice medu
šťava z 1/2 limetky
kvapka vanilkového extraktu
370 g špaldovej múky
200 g krupicového cukru
3 stredne veľké vajcia
120 g bieleho jogurtu
150 ml repkového oleja
1 a ½ lyžičky prášku do pečiva
1 a ½ lyžičky sódy
1 a ½ lyžičky škorice
kôra z jedného citróna
za hrst hrozienok namočených v rume
posekané vlašské orechy
Na polevu:
240 g čerstvého krémového syra
2 lyžice medu
šťava z 1/2 limetky
kvapka vanilkového extraktu
- krok 1V mise zmiešame suché ingrediencie: múku, prášok do pečiva, sódu a škoricu. V inej veľkej mise vyšľaháme cukor s olejom a postupne zašľaháme vajíčka, jedno po druhom, a pridáme citrónovú kôru.
- krok 2Do vyšľahanej zmesi preosejeme suché ingrediencie a nakoniec vmiešame mladú mrkvu, ktorú sme si roztlačili vidličkou, hrozienka a vlašské orechy.
- krok 3Cesto premiestnime do formy vystlanej papierom na pečenie a pečeme cca 40 – 60 minút pri 175 °C.
- krok 4Na polevu vyšľaháme čerstvý syr s limetkovou šťavou, dvoma lyžicami medu a kvapkou vanilkového extraktu. Vychladený koláč polevou rozvomerne potrieme.
- krok 5BON APPÉTIT!
Objavte tiež…