1. >Recepty
  2. >Portobello huby s karfiolovou ryžou

Portobello huby s karfiolovou ryžou

Stredné
2 osôb
10 min
25 min
Ingrediencie
pre 2 osôby
1 balenie Bonduelle karfiol nadrobno (400 g)

4 väčšie huby portobello alebo 6 menších

paramezán

cherry paradajky

bazalka (do húb a na ozdobenie)

olivový olej

soľ, čierne korenie
ingrediencie pre 2 osôb
1 balenie Bonduelle karfiol nadrobno (400 g)

4 väčšie huby portobello alebo 6 menších

paramezán

cherry paradajky

bazalka (do húb a na ozdobenie)

olivový olej

soľ, čierne korenie
  1. krok 1
    Rúru rozpálime na 180 °C.
  2. krok 2
    Huby očistíme, nožičky oddelíme a lyžicou vydlabeme hnedé lupene a zospodu klobúk a umyjeme. Pokvapkáme trochou olivového oleja, osolíme a naplníme.
  3. krok 3
    Najprv do nich vložíme 3 – 4 cherry paradajky, ktoré sme rozkrojili napoly, potom posekanú bazalku. Navrch dáme strúhaný parmezán a pečieme na papieri na pečenie cca 15 – 20 minút.
  4. krok 4
    Medzitým v panvici rozpálime olivový olej, pridáme celé balenie karfiolu, osolíme, okoreníme a cca 5 – 7 minút restujeme.
  5. krok 5
    Na tanier dáme karfiolovú ryžu a 2 až 3 portobello huby, ktoré sme ozdobili listami bazalky a polovicou cherry paradajky.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda