Portobello huby s karfiolovou ryžou
Stredné
2 osôb
10 min
25 min
Ingrediencie
pre 2 osôby
1 balenie Bonduelle karfiol nadrobno (400 g)
4 väčšie huby portobello alebo 6 menších
paramezán
cherry paradajky
bazalka (do húb a na ozdobenie)
olivový olej
soľ, čierne korenie
4 väčšie huby portobello alebo 6 menších
paramezán
cherry paradajky
bazalka (do húb a na ozdobenie)
olivový olej
soľ, čierne korenie
ingrediencie pre 2 osôb
1 balenie Bonduelle karfiol nadrobno (400 g)
4 väčšie huby portobello alebo 6 menších
paramezán
cherry paradajky
bazalka (do húb a na ozdobenie)
olivový olej
soľ, čierne korenie
4 väčšie huby portobello alebo 6 menších
paramezán
cherry paradajky
bazalka (do húb a na ozdobenie)
olivový olej
soľ, čierne korenie
- krok 1Rúru rozpálime na 180 °C.
- krok 2Huby očistíme, nožičky oddelíme a lyžicou vydlabeme hnedé lupene a zospodu klobúk a umyjeme. Pokvapkáme trochou olivového oleja, osolíme a naplníme.
- krok 3Najprv do nich vložíme 3 – 4 cherry paradajky, ktoré sme rozkrojili napoly, potom posekanú bazalku. Navrch dáme strúhaný parmezán a pečieme na papieri na pečenie cca 15 – 20 minút.
- krok 4Medzitým v panvici rozpálime olivový olej, pridáme celé balenie karfiolu, osolíme, okoreníme a cca 5 – 7 minút restujeme.
- krok 5Na tanier dáme karfiolovú ryžu a 2 až 3 portobello huby, ktoré sme ozdobili listami bazalky a polovicou cherry paradajky.
- krok 6BON APPÉTIT!
Objavte tiež…