krok 1
Vo veľkom hrubostennom hrnci zohrejeme na stredne nízkom stupni maslo. Pridáme zemiaky a krátko osmažíme. Premiešame, vlejeme vývar a uvedieme do varu. Na veľmi malom plameni cca 30 minút varíme, dokým zelenina nebude veľmi mäkká.
krok 2
Pridáme celé balenie karfiolovej polievkovej zmesi a varíme ďalších 5 minút. Až bude všetka zelenina mäkká, necháme polievku niekoľko minút chladnúť.
krok 3
Potom polievku pomaly rozmixujeme. Zašľaháme do nej smotanu a ochutíme ju.
krok 4
Na malom plameni ju ešte 5 minút povaríme, aby sa spojili chute.
krok 5
Podávanie na studeno: Hrniec postavíme do misy naplnenej ľadovými kockami a počkáme, až dosiahne izbovú teplotu, potom ju presunieme do chladničky. Zakryjeme fóliou a udržiavame v chlade až do podávania.