Zapečený baklažán
Jednoduché
2 osôb
10 min
40 min
Lacné
Ingrediencie
pre 2 osôby
1 balenie Bonduelle Vapeur cícer (425 ml)
2 baklažány
2 červené papriky
3 lyžice olivového oleja
šťavu z ½ citróna (cca 2 lyžice)
1 strúčik cesnaku
2 lyžičky provensálskych byliniek alebo sušeného tymianu
½ lyžičky mletej rasce
niekoľko kúskov koriandra alebo bazalky
jemná soľ
mleté čierne korenie
2 baklažány
2 červené papriky
3 lyžice olivového oleja
šťavu z ½ citróna (cca 2 lyžice)
1 strúčik cesnaku
2 lyžičky provensálskych byliniek alebo sušeného tymianu
½ lyžičky mletej rasce
niekoľko kúskov koriandra alebo bazalky
jemná soľ
mleté čierne korenie
ingrediencie pre 2 osôb
1 balenie Bonduelle Vapeur cícer (425 ml)
2 baklažány
2 červené papriky
3 lyžice olivového oleja
šťavu z ½ citróna (cca 2 lyžice)
1 strúčik cesnaku
2 lyžičky provensálskych byliniek alebo sušeného tymianu
½ lyžičky mletej rasce
niekoľko kúskov koriandra alebo bazalky
jemná soľ
mleté čierne korenie
2 baklažány
2 červené papriky
3 lyžice olivového oleja
šťavu z ½ citróna (cca 2 lyžice)
1 strúčik cesnaku
2 lyžičky provensálskych byliniek alebo sušeného tymianu
½ lyžičky mletej rasce
niekoľko kúskov koriandra alebo bazalky
jemná soľ
mleté čierne korenie
- krok 1Rúru predhrejeme rúru na 200 °C.
- krok 2Baklažány umyjeme a pokrájame na kúsky, papriku na prúžky.
- krok 3Kúsky baklažánu a papriky poukladáme na veľký plech, osolíme, okoreníme, pridáme provensálske bylinky a olivový olej a 30 minút pečieme.
- krok 4Medzitým scedíme cícer, najemno posekáme lístky koriandra alebo bazalky a očistíme strúčik cesnaku.
- krok 5Všetko zmiešame s opečenou zeleninou, pridáme citrónovú šťavu, olivový olej a podľa potreby osolíme a okoreníme.
- krok 6Posypeme pokrájaným koriandrom alebo bazalkou a podávame teplé alebo studené.
- krok 7BON APPÉTIT!
Objavte tiež…