krok 1
Zeleninové penne vložíme do vriacej osolenej vody a 7 minút varíme. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a dáme do veľkej misy.
krok 2
Omáčku Alfredo pripravíme takto: Na panvici rozpustíme maslo. Pridáme parmezán, smotanu a za stáleho miešania privedieme do varu. Znížime teplotu a omáčku miešame, dokým nezhustne. Ochutíme ju petržlenovou vňaťou, soľou, čiernym korením a tymianom a prelejeme do veľkej misy k uvareným cestovinám.
krok 3
Do misy pridáme kyslú smotanu a všetko dobre premiešame.
krok 4
Polovicu cestovín dáme na dno zapekacej misy.
krok 5
V menšej miske zmiešame ricottu, vajcia, parmezán a väčšinu petržlenu a touto zmesou polejeme časť cestovín, ktorú v zapekacej mise.
krok 6
Potom pridáme druhú polovicu cestovín a nakoniec posypeme mozzarellou, zvyšným petržlenom a 25 až 30 minút pečieme.