1. >Recepty
  2. >Žihľavová polievka so žeruchou a šťaveľom

Žihľavová polievka so žeruchou a šťaveľom

Stredné
4 osôb
30 min
10 min
Lacné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle zelená polievková zmes (400 g)

2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja

2 polievkové lyžice masla

2 mladé póry, pokrájané

1 veľký strúčik cesnaku, posekaný

1 polievková lyžica soli

4 šálky zeleninového vývaru

3 – 4 zväzky žeruchy

¼ čajové lyžičky jarnej žihľavy

1 zväzok šťavelových listov

smotana na ozdobenie
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle zelená polievková zmes (400 g)

2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja

2 polievkové lyžice masla

2 mladé póry, pokrájané

1 veľký strúčik cesnaku, posekaný

1 polievková lyžica soli

4 šálky zeleninového vývaru

3 – 4 zväzky žeruchy

¼ čajové lyžičky jarnej žihľavy

1 zväzok šťavelových listov

smotana na ozdobenie
  1. krok 1
    V hrnci rozpálime olivový olej a maslo. Pridáme cibuľu, pór a cesnak. Všetko osolíme a 10 minút restujeme.
  2. krok 2
    Pridáme 4 šálky zeleninového vývaru a privedieme k varu.
  3. krok 3
    Pridáme žeruchu a žihľavu a varíme, dokým všetko nezmäkne.
  4. krok 4
    Polievku odstavíme a mixujeme tyčovým mixérom, pričom postupne pridávame šťavelové listy.
  5. krok 5
    Pred podávaním ozdobíme smotanou a žihľavovými listami.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda