1. >Zaujímavosti
  2. >4 strukovinové novinky od Bonduelle

Naše portfólio jednodruhových strukovín sa rozrastá o 4 exotické novinky: čierna cícer, fazuľa adzuki, fazuľa pinto a fazuľa mungo. Pripravte sa na nové chute, ktoré spestrí váš tanier a doplnia ich o poriadnu dávku rastlinných bielkovín! Využijete ich v studenej i teplej kuchyni a čo viac, nemusíte strácať čas namáčaním vopred. Naše novinky sú ready-to-eat, konkrétne čierna cícer a fazuľa pinto sú navyše pripravené našou špeciálnou metódou Vapeur. Tá vďaka procesu blanšírovania zaistí, že sú všetky dôležité nutrienty zachované vo vysokej kvalite.

ČIERNÝ CÍCER

  • jej chuť je intenzívna a výrazná, s maslovou konzistenciou, ideálna pre mnoho úprav, od polievky cez cestoviny po teplý šalát

  • v porovnaní so známejšou svetlou odrodou obsahuje viac železa, je výborným zdrojom bielkovín a vlákniny, je bohatá na vitamíny a minerály

FAZULE ADZUKI

  • v Japonsku sú adzuki druhou najobľúbenejšou strukovinou

  • majú skvelú orieškovú chuť

  • používajú sa ako príloha, do šalátov, polievok, hodí sa aj do sladkých jedál (napr. sladký krém mochi)

  • podporujú lepšie trávenie a znižujú riziko cukrovky

FAZULE MUNGO

  • je známa tiež ako „zelená sója“ alebo „detox bean“

  • jej príjemná chuť je podobná čerstvému ​​mladému hrášku

  • je používaná v mnohých pokrmoch v krajinách juhovýchodnej Ázie

  • vhodná do šalátov, nátierok, polievok a ázijskej kuchyne

FAZULE PINTO

  • prekvapí vás výraznou až jemne ostrejšou chuťou

  • sú veľmi obľúbené v mexickej a americkej kuchyni – pripravíte z nich nátierku, polievku alebo aj náplň do tortilly

  • obsahujú veľké množstvo bielkovín, vlákniny, množstvo minerálov i vitamínov