1. >Recepty
  2. >Bravčová pečienka s medovou kôrkou a zeleninou

Bravčová pečienka s medovou kôrkou a zeleninou

Stredné
6 osôb
Ingrediencie
pre 6 osôby
2 balenia Bonduelle Bon Menu Na panvicu Provencale (425 ml)

300 ml piva

100 ml medu

250 g trstinového cukru

2 kg bravčovej pečienky bez kosti a vcelku

soľ a drvené farebné korenie

100 ml bieleho vína alebo vody na podliatie

za hrsť hladkolistej petržlenovej vňate
ingrediencie pre 6 osôb
2 balenia Bonduelle Bon Menu Na panvicu Provencale (425 ml)

300 ml piva

100 ml medu

250 g trstinového cukru

2 kg bravčovej pečienky bez kosti a vcelku

soľ a drvené farebné korenie

100 ml bieleho vína alebo vody na podliatie

za hrsť hladkolistej petržlenovej vňate
  1. krok 1
    Rúru predhrejeme na 190 °C.
  2. krok 2
    Na glazé zmiešame v kastróliku pivo, med a cukor a varíme 5 – 10 minút, kým sa objem nezredukuje takmer na polovicu. Potom necháme vychladnúť.
  3. krok 3
    Bravčovú pečienku osolíme a okoreníme, položíme do pekáča a pečieme 20 minút. Rúru stlmíme na 1. stupeň a mäso vyberieme z rúry. Potrieme ho takmer celým pripraveným glazé (zopár lyžíc si necháme na dokončenie), potom mäso vrátime do rúry a pečieme ďalších 40 až 50 minút a občas ho potrieme vypečenou šťavou.
  4. krok 4
    Mäso vyberieme z pekáčika a necháme na doske odpočinúť.
  5. krok 5
    Zvyšné glazé dáme do voľného pekáča a prilejeme víno alebo vodu. Na vysokom plameni privedieme do varu. Varíme zopár minút do zhustnutia, vareškou pritom zo dna odškrabujeme chutné pripečeniny.
  6. krok 6
    Mäso pokrájame na plátky a podávame preliate pripravenou šťavou a posypané petržlenovou vňaťou.
  7. krok 7
    Rozpálime druhú panvicu a 3 minúty na nej ohrievame Bonduelle Menu. Toto podávame ako prílohu.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda