1. >Recepty
  2. >Chorizo paella s kuracím mäsom

Chorizo paella s kuracím mäsom

Stredné
4 osôb
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle Bon menu Na panvicu Delicate (425 ml)

½ šálky suchého bieleho vína

štipka šafranu

170 g sušenej salámy chorizo

4 kuracie stehná, vykostené a zbavené kože, nahrubo pokrájané

1 veľká červená paprika, zbavená bez semienok a pokrájaná na kocky

1 veľká rajčina, pokrájaná

soľ a čerstvo zomleté čierne korenie

½ šálky ryže Arborio

2 šálky kuracieho vývaru

½ šálky pokrájaného petržlenu

1 citrón na ozdobenie
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle Bon menu Na panvicu Delicate (425 ml)

½ šálky suchého bieleho vína

štipka šafranu

170 g sušenej salámy chorizo

4 kuracie stehná, vykostené a zbavené kože, nahrubo pokrájané

1 veľká červená paprika, zbavená bez semienok a pokrájaná na kocky

1 veľká rajčina, pokrájaná

soľ a čerstvo zomleté čierne korenie

½ šálky ryže Arborio

2 šálky kuracieho vývaru

½ šálky pokrájaného petržlenu

1 citrón na ozdobenie
  1. krok 1
    Rúru predhrejeme na 200 °C. V malej miske zmiešame víno so šafranom a necháme odstáť.
  2. krok 2
    Rozpálime veľkú paella panvicu. Pridáme chorizo a na miernom ohni restujeme cca 3 minúty, kým nebude hnedé a tuk nezačne vytekať. Potom chorizo presunieme na veľký tanier.
  3. krok 3
    Do výpeku pridáme kuracie stehná (v prípade potreby aj olivový olej), osolíme, okoreníme a restujeme cca 8 minút, kým kura nebude zlatohnedé. Potom mäso presunieme na tanier k chorizu.
  4. krok 4
    Pridáme rajčiny, červenú papriku a pár minút varíme, dokým zelenina nezmäkne.
  5. krok 5
    Pridáme ryžu, dobre premiešame, potom na ryžu nalejeme pripravený mix vína a šafranu a privedieme do varu.
  6. krok 6
    Chorizo a kuracie stehná vrátime do panvice a všetko zalejeme kuracím vývarom. Keď všetko začne vrieť, panvicu ihneď presunieme do rúry a pečieme cca 20 minút, kým ryža nebude mäkká.
  7. krok 7
    Potom pridáme Bonduelle Menu, premiešame a zapekáme ďalších 5 minút.
  8. krok 8
    Pred podávaním posypeme petržlenom a ozdobíme citrónom pokrájaným na tenké plátky. Šťavou zo štvrtiny citróna paellu ochutíme. Tip : môžeme pridať aj olivy.
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda