1. >Recepty
  2. >Hovädzí steak s cibuľovou marinádou a zeleninou

Hovädzí steak s cibuľovou marinádou a zeleninou

Stredné
4 osôb
Ingrediencie
pre 4 osôby
2 balenia Bonduelle Bon menu Na panvicu Provencale (425 ml)

nasekaný tymian a hrubá soľ na ozdobenie



Na steak:

kilo hovädzieho steaku

1 čajová lyžička soli

¼ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia

údená morská soľ

Chimichurri, na podávanie (voliteľné)



Na marinádu:

1 cibuľa, nakrájaná najemno

1 ošúpaný malý cesnak

¼ šálky + 1 šálka extra panenského olivového oleja

1 polievková lyžica vody
ingrediencie pre 4 osôb
2 balenia Bonduelle Bon menu Na panvicu Provencale (425 ml)

nasekaný tymian a hrubá soľ na ozdobenie



Na steak:

kilo hovädzieho steaku

1 čajová lyžička soli

¼ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia

údená morská soľ

Chimichurri, na podávanie (voliteľné)



Na marinádu:

1 cibuľa, nakrájaná najemno

1 ošúpaný malý cesnak

¼ šálky + 1 šálka extra panenského olivového oleja

1 polievková lyžica vody
  1. krok 1
    Marináda: Zmiešame cibuľu, cesnak, 1/4 šálky oleja, vodu a dohladka rozmixujeme v mixéri. Steak vložíme do uzatváracieho potravinárskeho vrecúška alebo pekáča a pridáme rozmixovanú marinádu tak, aby steak bol celý ponorený v marináde. Dobre zatvoríme a necháme marinovať v chladničke 4 – 24 hodín.
  2. krok 2
    Steak: Rozpálime steakovú panvicu. Steak vyberieme z marinády, osolíme a okoreníme. Steak opekáme cca 3 minúty z každej strany (aby bol medium rare). Steak vyberieme z panvice a necháme 2 minúty odpočinúť, potom ho vrátime do panvice a opekáme z každej strany ešte 1 minútu. Pred krájaním necháme steak ešte 2 minúty odpočinúť. Steak nakrájame na plátky, pokvapkáme 1 PL oleja a posypeme údenou morskou soľou. Servírujeme s prílohou Bonduelle, ktorú v sme druhej rozpálenej panvici 3 minúty zohrievali. Podávame posypané posekaným tymianom a hrubou soľou.
  3. krok 3
    Tip Bonduelle: Servírujte s Chimichurri.
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda