krok 1
Najprv si pripravíme salsu. V miske zmiešame ananás, uhorku, červenú cibuľu, zázvor, koriander, olivový olej a čili na pestrofarebný šalát. Sladké a pikantné chute necháme spolu marinovať aspoň 30 minút.
krok 2
Polovicu cícera rozmixujeme s trochou vody na hladké pyré. Pridáme zvyšný cícer spolu s mrkvou, cibuľou, cuketou, cesnakom, medom, korením Ras el Hanout, paprikou a strúhankou, ochutíme soľou, korením a dobre premiešame.
krok 3
Cícerovú zmes rozdelíme na 8 rovnakých častí a z každej vyformujeme guľôčku, ktorú vytvarujeme do tvaru okrúhleho hamburgera.
krok 4
Rozohrejeme olivový olej a hamburgery smažíme z oboch strán dozlatista.
krok 5
Medzitým zľahka opečieme plátky chleba.
krok 6
Burgery vytvoríme tak, že na 1 krajec chleba položíme šalát, naň 1 hamburger, prikryjeme druhým plátkom chleba, znova kúsok šalátu a druhý hamburger, a nakoniec ešte prikryjeme tretím kúskom chleba. Prepichneme špáradlom, aby všetko držalo pohromade.
krok 7
Podávame s exotickou ananásovou salsou.