Cícerový burger s ananásovou salsou
Stredné
4 osôb
60 min
Drahé
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 plechovka Bonduelle Vapeur cícera (425 ml)
1 malá mrkva, nastrúhaná
1 cibuľa, nakrájaná
½ cukety, nakrájanej na kocky
2 strúčiky cesnaku, najemno posekaných
1 polievková lyžica medu
½ polievkovej lyžice marockého korenia Ras el Hanout
1 polievková lyžica mletej sladkej papriky
4 polievkové lyžice strúhanky
soľ a čierne korenie
8 polievkových lyžíc olivového oleja
12 plátkov chleba alebo 6 bosniakov
zelený šalát
Ananásová salsa:
4 plátky ananásu, nadrobno nakrájané
¼ uhorky, nakrájanej na kocky
1 malá červená cibuľa, najemno nakrájaná
2 cm zázvoru, nadrobno nakrájaný
2 polievkové lyžice posekaného koriandra
4 polievkové lyžice olivového oleja
½ červenej čili papričky, najemno nakrájanej
1 malá mrkva, nastrúhaná
1 cibuľa, nakrájaná
½ cukety, nakrájanej na kocky
2 strúčiky cesnaku, najemno posekaných
1 polievková lyžica medu
½ polievkovej lyžice marockého korenia Ras el Hanout
1 polievková lyžica mletej sladkej papriky
4 polievkové lyžice strúhanky
soľ a čierne korenie
8 polievkových lyžíc olivového oleja
12 plátkov chleba alebo 6 bosniakov
zelený šalát
Ananásová salsa:
4 plátky ananásu, nadrobno nakrájané
¼ uhorky, nakrájanej na kocky
1 malá červená cibuľa, najemno nakrájaná
2 cm zázvoru, nadrobno nakrájaný
2 polievkové lyžice posekaného koriandra
4 polievkové lyžice olivového oleja
½ červenej čili papričky, najemno nakrájanej
ingrediencie pre 4 osôb
1 plechovka Bonduelle Vapeur cícera (425 ml)
1 malá mrkva, nastrúhaná
1 cibuľa, nakrájaná
½ cukety, nakrájanej na kocky
2 strúčiky cesnaku, najemno posekaných
1 polievková lyžica medu
½ polievkovej lyžice marockého korenia Ras el Hanout
1 polievková lyžica mletej sladkej papriky
4 polievkové lyžice strúhanky
soľ a čierne korenie
8 polievkových lyžíc olivového oleja
12 plátkov chleba alebo 6 bosniakov
zelený šalát
Ananásová salsa:
4 plátky ananásu, nadrobno nakrájané
¼ uhorky, nakrájanej na kocky
1 malá červená cibuľa, najemno nakrájaná
2 cm zázvoru, nadrobno nakrájaný
2 polievkové lyžice posekaného koriandra
4 polievkové lyžice olivového oleja
½ červenej čili papričky, najemno nakrájanej
1 malá mrkva, nastrúhaná
1 cibuľa, nakrájaná
½ cukety, nakrájanej na kocky
2 strúčiky cesnaku, najemno posekaných
1 polievková lyžica medu
½ polievkovej lyžice marockého korenia Ras el Hanout
1 polievková lyžica mletej sladkej papriky
4 polievkové lyžice strúhanky
soľ a čierne korenie
8 polievkových lyžíc olivového oleja
12 plátkov chleba alebo 6 bosniakov
zelený šalát
Ananásová salsa:
4 plátky ananásu, nadrobno nakrájané
¼ uhorky, nakrájanej na kocky
1 malá červená cibuľa, najemno nakrájaná
2 cm zázvoru, nadrobno nakrájaný
2 polievkové lyžice posekaného koriandra
4 polievkové lyžice olivového oleja
½ červenej čili papričky, najemno nakrájanej
- krok 1Najprv si pripravíme salsu. V miske zmiešame ananás, uhorku, červenú cibuľu, zázvor, koriander, olivový olej a čili na pestrofarebný šalát. Sladké a pikantné chute necháme spolu marinovať aspoň 30 minút.
- krok 2Polovicu cícera rozmixujeme s trochou vody na hladké pyré. Pridáme zvyšný cícer spolu s mrkvou, cibuľou, cuketou, cesnakom, medom, korením Ras el Hanout, paprikou a strúhankou, ochutíme soľou, korením a dobre premiešame.
- krok 3Cícerovú zmes rozdelíme na 8 rovnakých častí a z každej vyformujeme guľôčku, ktorú vytvarujeme do tvaru okrúhleho hamburgera.
- krok 4Rozohrejeme olivový olej a hamburgery smažíme z oboch strán dozlatista.
- krok 5Medzitým zľahka opečieme plátky chleba.
- krok 6Burgery vytvoríme tak, že na 1 krajec chleba položíme šalát, naň 1 hamburger, prikryjeme druhým plátkom chleba, znova kúsok šalátu a druhý hamburger, a nakoniec ešte prikryjeme tretím kúskom chleba. Prepichneme špáradlom, aby všetko držalo pohromade.
- krok 7Podávame s exotickou ananásovou salsou.
- krok 8BON APPÉTIT!
Objavte tiež…