krok 1
Cícer vyklopte do sitka a chvíľu traste, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu. Preložte do mixéra.
krok 2
Šampiňóny nakrájajte na slabšie plátky. Do panvice vlejte lyžicu oleja. Šampiňóny preložte do panvice, osoľte a 5 minút opekajte na strednom až vyššom stupni.
krok 3
Šampiňóny, ideálne trochu vychladnuté, preložte k cíceru. Pridajte ešte trochu soli, lyžičku oleja, nakrájaný cesnak, petržlenovú vňať, koriander, oba druhy rasce a rozmixujte na jemnejšiu štruktúru.
krok 4
Do zmesi vmiešajte najemno nakrájanú cibuľku a čerstvo podrvené korenie – množstvo podľa chuti.
krok 5
Z hmoty vyvaľujte drobné guličky a pokladajte vedľa seba na plech vyložený papierom na pečenie.
krok 6
Pečte pri 200 °C 25 minút. Po upečení nechajte chvíľu chladnúť.
krok 7
V miske medzitým premiešajte majonézu s nakrájaným koriandrom a chilli papričkou – množstvo pridajte podľa chuti. Osoľte a podávajte s falafelom.