1. >Recepty
  2. >Falafel z čierneho cíceru s hubami

Falafel z čierneho cíceru s hubami

Jednoduché
30 min
30 min
Ingrediencie
pre 1 osobu
2 balenia čiernej cíceru Bonduelle

100 g hnedých šampiňónov

Olivový olej

Soľ

1 strúčik cesnaku

Hŕstka hladkolistej petržlenovej vňate

½ lyžičky mletého koriandra

½ lyžičky mletej rímskej rasce

1/3 lyžičky mletej rasce

1 – 2 jarné cibuľky

Korenie

Koriandrová majonéza:

3 lyžice majonézy (môže byť aj rastlinná)

1 lyžica najemno nakrájaného koriandra

1 jalapenos paprička

Soľ
ingrediencie pre 1 osobu
2 balenia čiernej cíceru Bonduelle

100 g hnedých šampiňónov

Olivový olej

Soľ

1 strúčik cesnaku

Hŕstka hladkolistej petržlenovej vňate

½ lyžičky mletého koriandra

½ lyžičky mletej rímskej rasce

1/3 lyžičky mletej rasce

1 – 2 jarné cibuľky

Korenie

Koriandrová majonéza:

3 lyžice majonézy (môže byť aj rastlinná)

1 lyžica najemno nakrájaného koriandra

1 jalapenos paprička

Soľ
  1. krok 1
    Cícer vyklopte do sitka a chvíľu traste, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu. Preložte do mixéra.
  2. krok 2
    Šampiňóny nakrájajte na slabšie plátky. Do panvice vlejte lyžicu oleja. Šampiňóny preložte do panvice, osoľte a 5 minút opekajte na strednom až vyššom stupni.
  3. krok 3
    Šampiňóny, ideálne trochu vychladnuté, preložte k cíceru. Pridajte ešte trochu soli, lyžičku oleja, nakrájaný cesnak, petržlenovú vňať, koriander, oba druhy rasce a rozmixujte na jemnejšiu štruktúru.
  4. krok 4
    Do zmesi vmiešajte najemno nakrájanú cibuľku a čerstvo podrvené korenie – množstvo podľa chuti.
  5. krok 5
    Z hmoty vyvaľujte drobné guličky a pokladajte vedľa seba na plech vyložený papierom na pečenie.
  6. krok 6
    Pečte pri 200 °C 25 minút. Po upečení nechajte chvíľu chladnúť.
  7. krok 7
    V miske medzitým premiešajte majonézu s nakrájaným koriandrom a chilli papričkou – množstvo pridajte podľa chuti. Osoľte a podávajte s falafelom.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda