Tradičný zemiakový šalát
Jednoduché
5 osôb
20 min
10 min
Stredné
Ingrediencie
pre 5 osôby
½ balenia Bonduelle hrášku v mierne slanom náleve (425 ml)
½ kg šalátových zemiakov
3 vrchovaté lyžice majonézy
1 lyžica dijonskej alebo plnotučnej horčice
3 ks natvrdo uvarených vajec
2 kyslé uhorky
2 mrkvy
cca ¼ zeleru
1 malý petržlen
1 šalotka
čierne korenie, soľ
½ kg šalátových zemiakov
3 vrchovaté lyžice majonézy
1 lyžica dijonskej alebo plnotučnej horčice
3 ks natvrdo uvarených vajec
2 kyslé uhorky
2 mrkvy
cca ¼ zeleru
1 malý petržlen
1 šalotka
čierne korenie, soľ
ingrediencie pre 5 osôb
½ balenia Bonduelle hrášku v mierne slanom náleve (425 ml)
½ kg šalátových zemiakov
3 vrchovaté lyžice majonézy
1 lyžica dijonskej alebo plnotučnej horčice
3 ks natvrdo uvarených vajec
2 kyslé uhorky
2 mrkvy
cca ¼ zeleru
1 malý petržlen
1 šalotka
čierne korenie, soľ
½ kg šalátových zemiakov
3 vrchovaté lyžice majonézy
1 lyžica dijonskej alebo plnotučnej horčice
3 ks natvrdo uvarených vajec
2 kyslé uhorky
2 mrkvy
cca ¼ zeleru
1 malý petržlen
1 šalotka
čierne korenie, soľ
- krok 1Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode (cca 12 minút), necháme ich vychladnúť, olúpeme a pokrájame na kocky.
- krok 2Koreňovú zeleninu a uhorku pokrájame na drobné kocky a uvaríme v osolenej vode (cca 7 minút), na posledných pár sekúnd k zelenine pridáme na kocky pokrájanú šalotku.
- krok 3Uvarenú zeleninu s cibuľou necháme v sitku odkvapkať a vychladiť. Pokrájané zemiaky a zeleninu preložíme do misy, osolíme, okoreníme, pridáme ocot, horčicu, majonézu a zľahka, ale dôkladne premiešame.
- krok 4Nakoniec do šalátu pridáme vajíčka pokrájané na kocky a hrášok, ktorý sme nechali odkvapkať, a znova premiešame.
- krok 5Dochutíme a necháme vychladiť. Môžeme ozdobiť posekanou pažítkou.
Objavte tiež…