1. >Recepty
  2. >Indické kari kuracie prsa s fazuľou

Indické kari kuracie prsa s fazuľou

Stredné
2 osôb
Ingrediencie
pre 2 osôby
1 balenie Bonduelle Bon Menu Kari (425 ml)

250 g kuracích pŕs

olivový olej

soľ, čili korenie

1 cibuľa

1 strúčik cesnaku

2 cm zázvoru (postrúhaného)

za hrsť koriandra

1 čajová lyžička kurkumy

1 polievková lyžica medu

2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku

1 jogurt (na servírovanie)

indické placky Naan (ako príloha)
ingrediencie pre 2 osôb
1 balenie Bonduelle Bon Menu Kari (425 ml)

250 g kuracích pŕs

olivový olej

soľ, čili korenie

1 cibuľa

1 strúčik cesnaku

2 cm zázvoru (postrúhaného)

za hrsť koriandra

1 čajová lyžička kurkumy

1 polievková lyžica medu

2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku

1 jogurt (na servírovanie)

indické placky Naan (ako príloha)
  1. krok 1
    Do mixéra dáme nahrubo pokrájanú cibuľu, strúčik cesnaku, postrúhaný zázvor, čili, koriander a za lyžičku medu a rozmixujeme tak, aby vznikla pasta.
  2. krok 2
    Kuracie prsia nakrájame na väčšie diely, osolíme a potrieme trochou vyrobenej pasty.
  3. krok 3
    Na nepriľnavej panvici rozpálime olej, osmažíme kuracie prsia zo všetkých strán a vyberieme z panvice.
  4. krok 4
    Do výpeku pridáme trochu oleja, zvyšok pasty a paradajkový pretlak. Mäso vrátime do panvice, podlejeme trochou vody a na miernom plameni varíme cca pol hodiny.
  5. krok 5
    Nakoniec do panvice pridáme Bonduelle Bon Menu Kari a ešte cca 5 minút ohrievame.
  6. krok 6
    Pred podávaním mäso posypeme čerstvým koriandrom a podávame s bielym jogurtom. Ako príloha môže byť aj ryža alebo indická placka.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda