Mexické nachos
Stredné
2 osôb
Ingrediencie
pre 2 osôby
1 balenie Bonduelle Bon Menu Mexico (425 ml)
olivový olej
1 cibuľa, nakrájaná nahrubo
500 g mletého mäsa (morčacieho alebo kuracieho)
2 – 3 červené čili papričky, nakrájané nadrobno
3 – 4 polievkových lyžíc paradajkového pyré (passata pomodoro)
1 – 2 polievkových lyžíc trstinového cukru
soľ
6 väčších paradajok
400 g balenia nachos
200 g syru čedar, strúhaného
za hrsť posekaného čerstvého koriandra
1 limetka na ochutenie
kyslá smotana na podávanie
olivový olej
1 cibuľa, nakrájaná nahrubo
500 g mletého mäsa (morčacieho alebo kuracieho)
2 – 3 červené čili papričky, nakrájané nadrobno
3 – 4 polievkových lyžíc paradajkového pyré (passata pomodoro)
1 – 2 polievkových lyžíc trstinového cukru
soľ
6 väčších paradajok
400 g balenia nachos
200 g syru čedar, strúhaného
za hrsť posekaného čerstvého koriandra
1 limetka na ochutenie
kyslá smotana na podávanie
ingrediencie pre 2 osôb
1 balenie Bonduelle Bon Menu Mexico (425 ml)
olivový olej
1 cibuľa, nakrájaná nahrubo
500 g mletého mäsa (morčacieho alebo kuracieho)
2 – 3 červené čili papričky, nakrájané nadrobno
3 – 4 polievkových lyžíc paradajkového pyré (passata pomodoro)
1 – 2 polievkových lyžíc trstinového cukru
soľ
6 väčších paradajok
400 g balenia nachos
200 g syru čedar, strúhaného
za hrsť posekaného čerstvého koriandra
1 limetka na ochutenie
kyslá smotana na podávanie
olivový olej
1 cibuľa, nakrájaná nahrubo
500 g mletého mäsa (morčacieho alebo kuracieho)
2 – 3 červené čili papričky, nakrájané nadrobno
3 – 4 polievkových lyžíc paradajkového pyré (passata pomodoro)
1 – 2 polievkových lyžíc trstinového cukru
soľ
6 väčších paradajok
400 g balenia nachos
200 g syru čedar, strúhaného
za hrsť posekaného čerstvého koriandra
1 limetka na ochutenie
kyslá smotana na podávanie
- krok 1V panvici rozpálime olej a opečieme na ňom cibuľu dozlatista.
- krok 2Pridáme mäso a opekáme, kým nezačne hnednúť a rozpadať sa.
- krok 3Bonduelle Barbecue spolu s papričkami, paradajkovým pyré a cukrom pridáme k mäsu a za stáleho miešania, cca 5 až 10 minút varíme, aby sa tekutina zredukovala a zmes zhustla.
- krok 4Podľa potreby osolíme a potom odstavíme.
- krok 5Paradajky zbavíme semienok, dužiny a nakrájame ich na kocky.
- krok 6Na plech alebo do zapekacej misy striedavo vrstvíme nachos, mäsovú zmes, čedar a paradajky.
- krok 7Všetko zapekáme v rúre, dokým sa syr nezačne topiť a okraje nachos nebudú zlatisté.
- krok 8Vyberieme z rúry, posypeme koriandrom, pokvapkáme podľa chuti šťavou z limetky podávame s kyslou smotanou.
Objavte tiež…