1. >Recepty
  2. >Mexické nachos

Mexické nachos

Stredné
2 osôb
Ingrediencie
pre 2 osôby
1 balenie Bonduelle Bon Menu Mexico (425 ml)

olivový olej

1 cibuľa, nakrájaná nahrubo

500 g mletého mäsa (morčacieho alebo kuracieho)

2 – 3 červené čili papričky, nakrájané nadrobno

3 – 4 polievkových lyžíc paradajkového pyré (passata pomodoro)

1 – 2 polievkových lyžíc trstinového cukru

soľ

6 väčších paradajok

400 g balenia nachos

200 g syru čedar, strúhaného

za hrsť posekaného čerstvého koriandra

1 limetka na ochutenie

kyslá smotana na podávanie
ingrediencie pre 2 osôb
1 balenie Bonduelle Bon Menu Mexico (425 ml)

olivový olej

1 cibuľa, nakrájaná nahrubo

500 g mletého mäsa (morčacieho alebo kuracieho)

2 – 3 červené čili papričky, nakrájané nadrobno

3 – 4 polievkových lyžíc paradajkového pyré (passata pomodoro)

1 – 2 polievkových lyžíc trstinového cukru

soľ

6 väčších paradajok

400 g balenia nachos

200 g syru čedar, strúhaného

za hrsť posekaného čerstvého koriandra

1 limetka na ochutenie

kyslá smotana na podávanie
  1. krok 1
    V panvici rozpálime olej a opečieme na ňom cibuľu dozlatista.
  2. krok 2
    Pridáme mäso a opekáme, kým nezačne hnednúť a rozpadať sa.
  3. krok 3
    Bonduelle Barbecue spolu s papričkami, paradajkovým pyré a cukrom pridáme k mäsu a za stáleho miešania, cca 5 až 10 minút varíme, aby sa tekutina zredukovala a zmes zhustla.
  4. krok 4
    Podľa potreby osolíme a potom odstavíme.
  5. krok 5
    Paradajky zbavíme semienok, dužiny a nakrájame ich na kocky.
  6. krok 6
    Na plech alebo do zapekacej misy striedavo vrstvíme nachos, mäsovú zmes, čedar a paradajky.
  7. krok 7
    Všetko zapekáme v rúre, dokým sa syr nezačne topiť a okraje nachos nebudú zlatisté.
  8. krok 8
    Vyberieme z rúry, posypeme koriandrom, pokvapkáme podľa chuti šťavou z limetky podávame s kyslou smotanou.
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda