krok 1
Lístky mäty nakrájame najemno.
krok 2
Slaninu nakrájame na jemné plátky a parmezán nastrúhame najemno.
krok 3
V hrnci privedieme k varu osolenú vodu, pridáme kocku bujónu, miešame, dokým sa kocka úplne rozpustí, pridáme cestoviny a varíme podľa inštrukcií na obale.
krok 4
Medzitým rozohrejeme na veľkej panvici s olivový olej a restujeme na ňom slaninu (môžeme posypať čiernym korením), dokým nie je chrumkavá.
krok 5
Tesne predtým, ako je slanina hotová, pridáme celé balenie Bonduelle, pokrájanú mätu, smotanu a 3 minúty varíme.
krok 6
Keď sú cestoviny hotové, zlejeme ich a opláchneme pod studenou vodou.
krok 7
Cestoviny pridáme na panvicu k slanine a zelenine a všetko dobre premiešame (ak je panvica malá, všetko zmiešame vo veľkej mise).
krok 8
Nakoniec pokvapkáme šťavou z citróna, posypeme strúhaným parmezánom a opäť premiešame.