Pikantná tekvicová polievka s mexickým krémom a opekanými tekvicovými semienkami
Jednoduché
4 osôb
30 min
3 min
Lacné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle Tekvicová polievková zmes (400 g)
½ šálky smotany na šľahanie
½ šálky kyslej smotany
1 čajová lyžička čerstvej limetkovej šťavy
2 šálky mlieka
1 a ¼ čajovej lyžičky sušených a drvených čili papričiek
2 šálky kuracieho vývaru
¾ šálky lúpaných tekvicových semienok
½ šálky smotany na šľahanie
½ šálky kyslej smotany
1 čajová lyžička čerstvej limetkovej šťavy
2 šálky mlieka
1 a ¼ čajovej lyžičky sušených a drvených čili papričiek
2 šálky kuracieho vývaru
¾ šálky lúpaných tekvicových semienok
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle Tekvicová polievková zmes (400 g)
½ šálky smotany na šľahanie
½ šálky kyslej smotany
1 čajová lyžička čerstvej limetkovej šťavy
2 šálky mlieka
1 a ¼ čajovej lyžičky sušených a drvených čili papričiek
2 šálky kuracieho vývaru
¾ šálky lúpaných tekvicových semienok
½ šálky smotany na šľahanie
½ šálky kyslej smotany
1 čajová lyžička čerstvej limetkovej šťavy
2 šálky mlieka
1 a ¼ čajovej lyžičky sušených a drvených čili papričiek
2 šálky kuracieho vývaru
¾ šálky lúpaných tekvicových semienok
- krok 1V malej miske zmiešame smotanu na šľahanie, kyslú smotanu a limetkovú šťavu. Zakryjeme a necháme 2 hodiny odpočinúť.
- krok 2Do hrnca dáme mlieko, kurací vývar, drvené čili papričky a privedieme do varu.
- krok 3Potom pridáme Bonduelle zeleninovú zmes a varíme 3 minúty, kým zelenina nezmäkne. Ochutíme soľou a korením a všetko rozmixujeme tyčovým mixérom.
- krok 4Polievku rozdelíme do misiek, navrch pridáme kyslú smotanu a posypeme tekvicovými semienkami.
- krok 5BON APPÉTIT!
Objavte tiež…