1. >Recepty
  2. >Pikantná tekvicová polievka s mexickým krémom a opekanými tekvicovými semienkami

Pikantná tekvicová polievka s mexickým krémom a opekanými tekvicovými semienkami

Jednoduché
4 osôb
30 min
3 min
Lacné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle Tekvicová polievková zmes (400 g)

½ šálky smotany na šľahanie

½ šálky kyslej smotany

1 čajová lyžička čerstvej limetkovej šťavy

2 šálky mlieka

1 a ¼ čajovej lyžičky sušených a drvených čili papričiek

2 šálky kuracieho vývaru

¾ šálky lúpaných tekvicových semienok
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle Tekvicová polievková zmes (400 g)

½ šálky smotany na šľahanie

½ šálky kyslej smotany

1 čajová lyžička čerstvej limetkovej šťavy

2 šálky mlieka

1 a ¼ čajovej lyžičky sušených a drvených čili papričiek

2 šálky kuracieho vývaru

¾ šálky lúpaných tekvicových semienok
  1. krok 1
    V malej miske zmiešame smotanu na šľahanie, kyslú smotanu a limetkovú šťavu. Zakryjeme a necháme 2 hodiny odpočinúť.
  2. krok 2
    Do hrnca dáme mlieko, kurací vývar, drvené čili papričky a privedieme do varu.
  3. krok 3
    Potom pridáme Bonduelle zeleninovú zmes a varíme 3 minúty, kým zelenina nezmäkne. Ochutíme soľou a korením a všetko rozmixujeme tyčovým mixérom.
  4. krok 4
    Polievku rozdelíme do misiek, navrch pridáme kyslú smotanu a posypeme tekvicovými semienkami.
  5. krok 5
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda