1. >Recepty
  2. >Plnený zemiak

Plnený zemiak

Jednoduché
4 osôb
15 min
75 min
Lacné
Ingrediencie
pre 4 osôby
4 veľké zemiaky

½ balenia Bonduelle mrazeného špenátu (200 g)

120 g smotany

200 g gorgonzoly alebo iného modrého syra

30 g masla

jemná soľ, mleté čierne korenie
ingrediencie pre 4 osôb
4 veľké zemiaky

½ balenia Bonduelle mrazeného špenátu (200 g)

120 g smotany

200 g gorgonzoly alebo iného modrého syra

30 g masla

jemná soľ, mleté čierne korenie
  1. krok 1
    Rúru predhrejeme na 200 °C a umyjeme zemiaky.
  2. krok 2
    Zemiaky prepichneme vidličkou, poukladáme na plech a na hodinu dáme do rúry.
  3. krok 3
    Zemiaky pozdĺžne rozrežieme a lyžicou odstránime vnútro tak, aby sme nepoškodili šupku. Dužinu roztlačíme a zmiešame so smotanou, gorgonzolou, soľou a korením.
  4. krok 4
    Na panvici rozpustíme maslo, pridámte špenát, soľ a korenie.
  5. krok 5
    Hotový špenát pridámte do zemiakovej zmesi, premiešame a naplníme zemiakovú šupku. Spolu dáme do rúry na 15 minút a potom podávame. BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda