1. >Recepty
  2. >Tekvicová kari polievka s rezancami a hubami shiitake

Tekvicová kari polievka s rezancami a hubami shiitake

Stredné
4 osôb
30 min
8 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle Tekvicová polievková zmes (400 g)

1 polievková lyžica zeleninového oleja

1 šálka sušených húb

1 čajová lyžička rybacej omáčky

2 a ½ šálky zeleninového vývaru

1 a ½ polievkovej lyžice hnedého cukru

¾ šálky kokosového mlieka

150 g rezancov

½ šálky thajskej bazalky

soľ

pražené oriešky a thajská bazalka na ozdobenie
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle Tekvicová polievková zmes (400 g)

1 polievková lyžica zeleninového oleja

1 šálka sušených húb

1 čajová lyžička rybacej omáčky

2 a ½ šálky zeleninového vývaru

1 a ½ polievkovej lyžice hnedého cukru

¾ šálky kokosového mlieka

150 g rezancov

½ šálky thajskej bazalky

soľ

pražené oriešky a thajská bazalka na ozdobenie
  1. krok 1
    Huby shiitake na cca pol hodiny namočíme do horúcej vody.
  2. krok 2
    V hrnci rozpálime olej a pridáme červenú kari pastu. Varíme 2 až 3 minúty, pridáme rybaciu omáčku, 2 a ½ šálky zeleninového vývaru, cukor a privedieme k varu.
  3. krok 3
    V inej nádobe zmiešame zeleninový vývar a kokosové mlieko, zmes pridáme k polievke a varíme ďalších 5 minút.
  4. krok 4
    Potom pridáme Bonduelle polievkovú zmes, varíme ďalšie 3 minúty a všetko rozmixujeme tyčovým mixérom.
  5. krok 5
    Medzitým si uvaríme rezance podľa návodu (al dente), scedíme ich, prepláchneme v studenej vode, pridáme do polievky a polievku odstavíme.
  6. krok 6
    Huby shiitake zlejeme, nakrájame a povaríme v samostatnom hrnci cca 8 minút a odložíme nabok.
  7. krok 7
    Pred podávaním posypeme polievku praženými orieškami, thajskou bazalkou a hubami shiitake.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda