Tekvicová kari polievka s rezancami a hubami shiitake
Stredné
4 osôb
30 min
8 min
Stredné
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle Tekvicová polievková zmes (400 g)
1 polievková lyžica zeleninového oleja
1 šálka sušených húb
1 čajová lyžička rybacej omáčky
2 a ½ šálky zeleninového vývaru
1 a ½ polievkovej lyžice hnedého cukru
¾ šálky kokosového mlieka
150 g rezancov
½ šálky thajskej bazalky
soľ
pražené oriešky a thajská bazalka na ozdobenie
1 polievková lyžica zeleninového oleja
1 šálka sušených húb
1 čajová lyžička rybacej omáčky
2 a ½ šálky zeleninového vývaru
1 a ½ polievkovej lyžice hnedého cukru
¾ šálky kokosového mlieka
150 g rezancov
½ šálky thajskej bazalky
soľ
pražené oriešky a thajská bazalka na ozdobenie
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle Tekvicová polievková zmes (400 g)
1 polievková lyžica zeleninového oleja
1 šálka sušených húb
1 čajová lyžička rybacej omáčky
2 a ½ šálky zeleninového vývaru
1 a ½ polievkovej lyžice hnedého cukru
¾ šálky kokosového mlieka
150 g rezancov
½ šálky thajskej bazalky
soľ
pražené oriešky a thajská bazalka na ozdobenie
1 polievková lyžica zeleninového oleja
1 šálka sušených húb
1 čajová lyžička rybacej omáčky
2 a ½ šálky zeleninového vývaru
1 a ½ polievkovej lyžice hnedého cukru
¾ šálky kokosového mlieka
150 g rezancov
½ šálky thajskej bazalky
soľ
pražené oriešky a thajská bazalka na ozdobenie
- krok 1Huby shiitake na cca pol hodiny namočíme do horúcej vody.
- krok 2V hrnci rozpálime olej a pridáme červenú kari pastu. Varíme 2 až 3 minúty, pridáme rybaciu omáčku, 2 a ½ šálky zeleninového vývaru, cukor a privedieme k varu.
- krok 3V inej nádobe zmiešame zeleninový vývar a kokosové mlieko, zmes pridáme k polievke a varíme ďalších 5 minút.
- krok 4Potom pridáme Bonduelle polievkovú zmes, varíme ďalšie 3 minúty a všetko rozmixujeme tyčovým mixérom.
- krok 5Medzitým si uvaríme rezance podľa návodu (al dente), scedíme ich, prepláchneme v studenej vode, pridáme do polievky a polievku odstavíme.
- krok 6Huby shiitake zlejeme, nakrájame a povaríme v samostatnom hrnci cca 8 minút a odložíme nabok.
- krok 7Pred podávaním posypeme polievku praženými orieškami, thajskou bazalkou a hubami shiitake.
- krok 8BON APPÉTIT!
Objavte tiež…