Vegánske mrkvové gnocchi s petržlenovým pestom
Obťažné
6 osôb
30 min
10 min
Stredné
Ingrediencie
pre 6 osôby
Na gnocchi:
3 balenia Bonduelle Vapeur mladá mrkva (212 ml)
2 varené zemiaky v šupke
200 g hrnčeka polohrubej múky plus cca 100 g na pomúčenie
1 polievková lyžica škrobu
1 čajová lyžička morskej soli
½ čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
Na pesto:
za hrsť petržlenovej vňate
20 g slnečnicových semienok
50 ml olivového oleja
1 strúčik cesnaku
soľ
šťava z 1 citróna
3 balenia Bonduelle Vapeur mladá mrkva (212 ml)
2 varené zemiaky v šupke
200 g hrnčeka polohrubej múky plus cca 100 g na pomúčenie
1 polievková lyžica škrobu
1 čajová lyžička morskej soli
½ čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
Na pesto:
za hrsť petržlenovej vňate
20 g slnečnicových semienok
50 ml olivového oleja
1 strúčik cesnaku
soľ
šťava z 1 citróna
ingrediencie pre 6 osôb
Na gnocchi:
3 balenia Bonduelle Vapeur mladá mrkva (212 ml)
2 varené zemiaky v šupke
200 g hrnčeka polohrubej múky plus cca 100 g na pomúčenie
1 polievková lyžica škrobu
1 čajová lyžička morskej soli
½ čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
Na pesto:
za hrsť petržlenovej vňate
20 g slnečnicových semienok
50 ml olivového oleja
1 strúčik cesnaku
soľ
šťava z 1 citróna
3 balenia Bonduelle Vapeur mladá mrkva (212 ml)
2 varené zemiaky v šupke
200 g hrnčeka polohrubej múky plus cca 100 g na pomúčenie
1 polievková lyžica škrobu
1 čajová lyžička morskej soli
½ čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
Na pesto:
za hrsť petržlenovej vňate
20 g slnečnicových semienok
50 ml olivového oleja
1 strúčik cesnaku
soľ
šťava z 1 citróna
- krok 1Mrkvu rozmixujeme dohladka. Varené ošúpané zemiaky postrúhame najemno a pridáme k rozmixovanej mrkve. Vmiešame múku, soľ muškátový oriešok a vypracujeme cesto. Podľa potreby pridáme trocha múky.
- krok 2Cesto necháme 5 – 10 minút odpočinúť. Malo by byť trochu lepivé a po pridaní múky na dosku by sa s ním malo ľahko pracovať. Medzitým pripravíme hrniec s vodou, ktorú privedieme do varu, a plech s papierom na pečenie, na ktorý sa budú dávať pripravené gnocchi.
- krok 3Z odpočinutého cesta na pomúčenej ploche vypracujeme valček, ktorý rozdelíme na 4 kúsky. Z každého vyvaľkáme „povrázok“ hrubý cca 2 cm. Z neho potom nakrájame cca 2-centimetrové štvorčeky.
- krok 4Papier na pečenie zľahka pomúčime, poukladáme naň pripravené štvorčeky a vidličkou z jednej strany urobíme prúžky. (Lepšie sa pracuje s vlhkou vidličkou, nelepí sa a prúžky sú výraznejšie.)
- krok 5Až budeme mať pripravené gnocchi, začneme ich dávať do vriacej vody. Varíme ich nezakryté, dokým sa nezačnú vyplavovať na hladinu, potom ich začneme zbierať do nádoby. V nádobe ich pokvapkáme olivovým olejom, aby sa nezlepili.
- krok 6V mixéri pripravíme pesto:.Rozmixujeme posekanú petržlenovú vňať, pretlačený strúčik cesnaku, slnečnicové semienka a soľ.
- krok 7Gnocchi podávame s petržlenovým pestom a pre vôňu a zvýraznenie chuti ich môžeme pokvapkať šťavou z citróna.
- krok 8BON APPÉTIT!
Objavte tiež…