1. >Recepty
  2. >Karbonátky z ryby

Karbonátky z ryby

Stredné
4 osôb
Ingrediencie
pre 4 osôby
1 balenie Bonduelle Bon menu na panvicu Rustica (425 ml)

1 zväzok citrónovej trávy

6 cm zázvoru

1 polievková lyžica olivového oleja

za pol hrste čerstvého koriandra (15 g)

500 g filé z lososa, odkvapkané, vykostené

1 polievková lyžica solamylu

4 čajové lyžičky čili džemu
ingrediencie pre 4 osôb
1 balenie Bonduelle Bon menu na panvicu Rustica (425 ml)

1 zväzok citrónovej trávy

6 cm zázvoru

1 polievková lyžica olivového oleja

za pol hrste čerstvého koriandra (15 g)

500 g filé z lososa, odkvapkané, vykostené

1 polievková lyžica solamylu

4 čajové lyžičky čili džemu
  1. krok 1
    O pracovnú plochu trochu obúchame citrónovú trávu, aby sme odstránili tvrdú vonkajšiu vrstvu, potom trávu pokrájame najemno. Koriander zbavíme stonky. Niekoľko listov namočíme do studenej vody a odložíme si ich na ozdobenie, zvyšok pokrájame najemno.
  2. krok 2
    Ďalej ošúpeme zázvor a takisto ho nakrájame najemno.
  3. krok 3
    Lososa pokrájame na 1 cm kocky. Polovicu pokrájaného lososa dáme nabok, druhú polovicu zmiešame s citrónovou trávou, koriandrom a zázvorom. Všetko znova krájame na úplne jemnú zmes, až na pyré. Pridáme zvyšné kocky lososa a solamyl. Osolíme, okoreníme a premiešame.
  4. krok 4
    Zmes rozdelíme na 4 časti a vytvarujeme z nej karbonátky, veľké cca 2 cm.
  5. krok 5
    Na veľkej panvici rozpálime olej a 2 minúty z každej strany opekáme karbonátky dozlatista.
  6. krok 6
    Pred podávaním polejeme čili džemom a posypeme lístkami koriandra, ktoré sme vybrali z vody a usušili.
  7. krok 7
    Podávame s prílohou Bonduelle, ktorú sme na panvici 3 minúty zohrievali.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda