1. >Recepty
  2. >Pečená makrela so zeleninovou prílohou

Pečená makrela so zeleninovou prílohou

Stredné
4 osôb
Ingrediencie
pre 4 osôby
2 balenia Bonduelle Bon menu Rustica (425 ml)

2 strúčiky cesnaku

2 čajové lyžičky papriky

1 čajová lyžička soli plus trocha na dochutenie

olivový olej

4 filé makrely



Na zálievku:

štipka šafranu

1 polievková lyžica bieleho vínneho octu

1 čajová lyžička dijonskej horčice

¼ šálky extra panenského olivového oleja

soľ a čerstvo zomleté čierne korenie
ingrediencie pre 4 osôb
2 balenia Bonduelle Bon menu Rustica (425 ml)

2 strúčiky cesnaku

2 čajové lyžičky papriky

1 čajová lyžička soli plus trocha na dochutenie

olivový olej

4 filé makrely



Na zálievku:

štipka šafranu

1 polievková lyžica bieleho vínneho octu

1 čajová lyžička dijonskej horčice

¼ šálky extra panenského olivového oleja

soľ a čerstvo zomleté čierne korenie
  1. krok 1
    Rúru predhrejeme na 200 °C.
  2. krok 2
    Cesnak a papriku dáme do mažiara, pridáme soľ a korenie a miešame, kým sa nevytvorí jemná pasta. Pridáme zopár kvapiek olivového oleja a pripravenou zmesou potrieme filé na častiach bez kože, potom ich odložíme nabok.
  3. krok 3
    Teraz si urobíme zálievku. Všetky ingrediencie dáme do malej misy, dobre premiešame a ochutíme soľou a korením.
  4. krok 4
    Na pekáč dáme papier na pečenie, ktorý jemne potrieme olivovým olejom.
  5. krok 5
    Na papier dáme filé kožou nahor, posypeme soľou a pečieme 8 až 10 minút., až kým koža nie je chrumkavá a mäso prepečené. Potom vyberieme z rúry a necháme odpočinúť.
  6. krok 6
    Kým ryba odpočíva, v inej panvici 3 minúty zohrejeme celú zmes Bonduelle, ktorú podávame s filé.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechajte sa prekvapiť
JednoduchéStrednéObťažné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda